centrum_panorama_hostshopping
Göran Langer, BID Valsta, Olov Holst (M) och Fredrik Håkansson, BID MärstaFoto: Sigtuna kommun

Kraftsamling för ökad trygghet

Sigtuna kommun har tecknat avtal med två så kallade Business Improvement District-föreningarna (BID) för att kraftsamla för ökad trygghet.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om att kommunen avsåg teckna avtal med Vi är Valsta och Trygg i Märsta, två så kallade BID-föreningar. Nu är avtalet påskrivet.
– Eftersom vi har gemensamma intressen känns det viktigt för oss att stötta BID-föreningarna. Tillsammans kan vi hitta synergier och få större effekt i de trygghetsskapande aktiviteter vi genomför. Kommunen arbetar aktivt för att stärka tryggheten i Valsta och skapa ett levande och tryggt närområde, uppger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M), i ett uttalande.

Vi är Valstas ordförande är SigtunaHems VD Göran Langer:
– Tillsammans kommer vi att genomföra en rad olika satsningar för att minska segregationen och utanförskapet. Vi kommer att öka vuxennärvaron och samarbeta kring trygghetsskapande aktiviteter för barn och unga. Våra insatser syftar till att skapa ett attraktivt Valsta, säger Göran Langer

Samarbetet ska resultera i tryggare närområden med levande centrum i Märsta för att gynna både handel och invånare. Det finns två mål, det första för 2025 är att upplevd trygghet ska öka, ökad säkerhet i det offentliga rummet samt att minska de kriminella nätverkens påverkan på lokalsamhället. 2030 ska kommunen vara trygg och ytan kriminell påverkan på lokalsamhället.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
connys_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
pantamera_out