eu_valet_panorama
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Kraftigt sjunkande arbetslöshet

Arbetslösheten i kommuen sjunker kraftigt för andra månaden i rad och är nu exakt tio procent.

centrum_artikel_host

Sigtuna som var hårt drabbat av pandemin och Coronakrisen där arbetslösheten var över 12 procent som mest visar nu siffror på högre sysselsättningsgrad. Enligt de senaste siffrorna från SCB och Arbetsförmedlingen som Newsworthy har sammanställt är arbetslösheten nu 10 procent för oktober, en minskning jämfört med september med 2,1 procentenheter.

Det råder nu sto efterfrågan på lager- och terminalpersonal, telefonsäljare, resesäljare, kundtjänstpersonal och ramppersonal. Arbetslösheten bland utrikesfödda minskar även till 17,4 procent från 19,6. Bland ungdomarna mellan 16-24 år är nedgången 3,4 procentenheter till 10 procent.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu
connys_helsida
centrum_host_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
mp_eu_outsider
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna