centrum_panorama_hostshopping
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Kraftigt sjunkande arbetslöshet

Arbetslösheten i kommuen sjunker kraftigt för andra månaden i rad och är nu exakt tio procent.

centrum_artikel_host

Sigtuna som var hårt drabbat av pandemin och Coronakrisen där arbetslösheten var över 12 procent som mest visar nu siffror på högre sysselsättningsgrad. Enligt de senaste siffrorna från SCB och Arbetsförmedlingen som Newsworthy har sammanställt är arbetslösheten nu 10 procent för oktober, en minskning jämfört med september med 2,1 procentenheter.

Det råder nu sto efterfrågan på lager- och terminalpersonal, telefonsäljare, resesäljare, kundtjänstpersonal och ramppersonal. Arbetslösheten bland utrikesfödda minskar även till 17,4 procent från 19,6. Bland ungdomarna mellan 16-24 år är nedgången 3,4 procentenheter till 10 procent.

connys_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

defacto_helsida
nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
moderat_fokus_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

ica_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

joes-helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

centrum_host_helsida
sap_sep23_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
swedol_outsider
ica_outsider
joes_outsider
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
pantamera_out