eldsjal2024_pan

Kraftigt minskade fall av covid-19

Antalet fall i kommunen gick ner kraftigt vecka 29 enligt FHM.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun hade 34 bekräftade fall av covid-19 den gångna veckan, 29. En klar minskning från vecka 28 då antalet fall uppgick till 54 stycken. Antalet fall har varit över 20 per vecka under fyra veckor i följd. Dock anses viruset nu vara milt och om man genomgått infektion eller är vaccinerad så föreligger ingen stor risk att drabbas av allvarlig sjukdom.
– Vi har en ökande samhällsspridning av covid-19 vilket innebär att det kan bli fler sjukhusinläggningar och även fler som avlider med covid-19. Nivåerna vi ser nu ligger högre än förra sommaren, men vi är inte i samma läge som i vintras när omikron spreds första gången, säger Anneli Carlander, enhetschef på Folkhälsomyndigheten.

Region Stockholm uppgav på onsdagen att 273 patienter vårdades med covid-19 på sjukhus i länet. Sju av dessa var i behov av intensivvård, 171 vårades på akutsjukhus, 95 i geriatrisk vård.

mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida
steningekompani_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider
storemore_out