eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Kraftig minskning av inbrotten i kommunen

Inbrotten i länet minskar kraftigt och även i Sigtuna kommun syns en klar nedgång.

centrum_artikel_host

Polisen i Region Stockholm uppger att inbritten minskar, på länsnivå är det en minskning totalt sett med 44 procent hittills i år. I Sigtuna kommun är nedgången 39 procent, förra året skedde 39 inbrott fram till nu, i år är antalet 24. Man tror att minskningen har att göra med att fler jobbar hemifrån. Dock har det i exemplevis Väsby inte ändrats något så det finns lokala variationer.

Det har också varit svårare för internationella att resa in i landet enligt Polisen. Polisen uppmanar boende att vidta åtgärder inför semestern för att förhindra inbrott. En bra åtgärd uppges vara grannsamverkan. Andra råd är att se över lås och dörrar samt informera grannar om att man är borta så att de kan se över bostaden.

connys_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

steningekompani_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

aldreomsorg_helsida
pantamera_avc_helsida
spedition_helsida
eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
spedition_outsider
pantamera_out
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
outsider_aldreomsorg