defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Kraftig minskning av inbrotten i kommunen

Inbrotten i länet minskar kraftigt och även i Sigtuna kommun syns en klar nedgång.

centrum_artikel_host

Polisen i Region Stockholm uppger att inbritten minskar, på länsnivå är det en minskning totalt sett med 44 procent hittills i år. I Sigtuna kommun är nedgången 39 procent, förra året skedde 39 inbrott fram till nu, i år är antalet 24. Man tror att minskningen har att göra med att fler jobbar hemifrån. Dock har det i exemplevis Väsby inte ändrats något så det finns lokala variationer.

Det har också varit svårare för internationella att resa in i landet enligt Polisen. Polisen uppmanar boende att vidta åtgärder inför semestern för att förhindra inbrott. En bra åtgärd uppges vara grannsamverkan. Andra råd är att se över lås och dörrar samt informera grannar om att man är borta så att de kan se över bostaden.

moderat_pan_helsida

EU-delegater besökte Märsta

Politik EU-befinner sig som bekant i Arlandastad XPO under det första halvåret och på fredagen besökte ett antal delegater Märsta för att diskutera integration.

connys_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

pantamera_avc_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

humbacken_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
humbacken_outsider
nrh
connys