Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Kraftig uppgång på villamarknaden

Svensk Mäklarstatistiks senaste rapport över bostadsmarknaden i kommunen visar på uppgång på villamarknaden.

Villamarknaden i kommunen tog ett kraftigt skutt uppåt. Nu är den senaste 12-månadersperioden nedgång nästan utraderad. De senaste tre månaderna visar en prisutveckling på +7,7 procent. Det senaste året är nedgången dock 1,6 procent men den siffran var mycket större vid den förra rapporten från Svensk Mäklarstatistik. Uppgången beror försäljningar i juni, juli, augusti där priset gick upp i samband med villaaffärer.

För bostadsrätter är det inte lika muntert. Nedgången var hela 7,6 procent den senaste tremånadersperioden. För det senaste året är nedgången 6,1 procent. Kvadratmeterpriset är 27 800 för bostadsrätter i kommunen. En nedgång med över 2000 kronor per kvadratmeter sedan i mars.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening