Foto: Pressbild/Svensk Fastighetsförmedling

Kraftig ökning av villaförsäljningar

83 villor såldes i kommunen mellan augusti och oktober vilket är det högsta antalet på sex år.

Under sex års tid har det inte sålts så många villor som den senaste tremånadersperioden, 83 villor bytte ägare till ett snittpris på 5 miljoner kronor. Det är även en prisuppgång i kommunen på tre procent jämfört med den senaste tremånadersperioden maj-juli. Det är dock inte bara i Sigtuna kommun som priserna går upp utan i nästan samtliga länets kommuner, grannkommunerna Vallentuna och Bro ökar med tio respektive nio procent. I Väsby var uppgången tre procent.

När det gäller bostadsrätter var uppgången åtta procent, det förmedlades 156 lägenheter till ett snittpris på två miljoner kronor.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening