moderat_sep_pan
Foto: Pressbild

Kraftig ökning av nyinskrivna på Arbetsförmedling

Sigtuna är den kommun i länet som ökat mest i antalet nyinskrivna på Arbetsförmedlingen enligt Stockholms handelskammare.

centrum_artikel_host

Antalet inskrivna på Arbetsförmedlingen av invånare från Sigtuna kommun är uppe en ökning av 228 procent för veckorna 10-16. 783 personer skrev in sig som arbetslösa, att jämföra med 239 förra året.
– Coronakrisen har slagit snabbt och brett på ett sätt som i princip inte skonar någon del av landet. Därför krävs också större insatser för att freda de företag som kan var vägen tillbaka när smittan lägger sig, säger Stefan Westerberg, seniorekonom på Stockholms Handelskammare.

Sigtuna kommun är hårt drabbat av coronakrisen då många jobbtillfällen finns på Arlanda och inom besöksnäringen. Många anläggningar har lagt varsel då konferenserna i praktiken ligger på is eftersom Folkhälsomyndigheten avråder från sammankomster över 50 personer.

connys_helsida
centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
ungdomsarbete_helsida
toppbanner
pantamera_avc_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
swedol_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
arbete_outsider
nrh