helsida_bostad
Foto: Pressbild/If

Kraftig ökning av försäkringsrelaterade flygärenden

Under sommaren har antalet försäkringsärenden son rör förseningar av flyg eller bagage ökat med hela 92 procent jämfört med 2019.

centrum_artikel_host

Sommarens flygkaos med strejk, bagagestrul och köer till säkerhetskontrollen har lett till en kraftig ökning av antalet försäkringsärenden som rör inställa eller försenade flyg. Ökningen är hela 92 procent i år i juni jämfört med 2019. Normalt sett täcks inte ett missat flyg på grund av kö men man kan få ersättning för försening eller om bagaget inte kommer fram till destinationen.
– Det är viktigt att se över sitt reseskydd innan man bokar sin resa. I hemförsäkringen ingår vanligtvis ett grundskydd som ersätter kostnader vid olycksfall eller akut sjukdom på resan. Men vill man även kunna få hjälp vid till exempel bagageförsening eller kunna avbeställa resan behöver man oftast teckna en tilläggsförsäkring, säger Daniel Collvik, teamledare på reseskador på If.

Vanligtvis gäller hemförsäkringen om något händer på resan då den träcker kostnader för att få hjälp på plats eller om någon blir sjuk, skadad, bestulen, rånad eller krävd på skadestånd. Man kan också få hjälp med hemtransport vid olycksfall eller akut sjukdom.

defacto_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

centrum_sommar2022_helsida
pantamera_avc_helsida
ungdomsarbete_helsida
toppbanner
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
arbete_outsider