centrum_panorama_hostshopping

Kraftig ökning av antalet smittade

Sigtuna kommun hade kraftig ökning av coronafallen under vecka 42.

centrum_artikel_host

Det var mer än en dubblering av antalet fall av covid-19 i kommunen vecka 42. Från kring 30 till 79 stycken vilket orden kraftigaste ökningen per 10 000 invånare i hela länet. Sigtuna hade 16 nya fall per 10 000 invånare, även i jämförelse med resten av landet är det en hög nivå. Salem är tvåa i länet med 11 nya fall per 10 000 invånare. I Mörbylånga var smittspridningen värst med 43 nya fall per 10 000 invånare.

I Region Stockholm var det också en ökning av antalet fall från 1138 till närmare 1500. En person fick intensivvård förra veckan och ytterligare sju rapporterades avlidna.

brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out