nationaldagen_pan

Kraftig minskning av valdeltagandet

Sigtuna var en av kommunerna i landet där valdeltagandet minskade som mest i höst.

centrum_artikel_host

Valet till Riksdagen lockade bara 77,4 procent av de röstberättigade kommuninvånarna, det är en minskning med 5,5 procentenheter jämfört med förra valet 2018 enligt siffror från SCB. Valdeltagandet sjönk förvisso i 288 av 290 kommuner och det totala valdeltagandet uppgick till 84,2 procent.
– Inför valet i år var Sverige inne i en positiv trend när det gällde valdeltagandet. Det hade ökat i varje riksdagsval sedan 2002. Andelen röstande ökade även i val till kommun- och regionfullmäktige under samma period. Men valdeltagandet 2022 är det lägsta sedan 2006 års val, säger Jonas Olofsson, som arbetar med demokratistatistik på SCB.

I Södertälje, Järfälla, Botkyrka, Burlöv och Haninge minskade valdeltagandet mer än i Sigtuna. Södertälje med hela 7,0 procentenheter.
– Valdeltagandet minskade mest i kommuner med ett relativt lågt valdeltagande, konstaterar Jonas Olofsson.

centrum_host_helsida
connys_helsida
seniormassa_pan
pantamera_avc_helsida

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

mp_helsida_eu

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
pantamera_out
mp_eu_outsider
connys
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host