defacto_pan2020

Kraftig minskning av valdeltagandet

Sigtuna var en av kommunerna i landet där valdeltagandet minskade som mest i höst.

centrum_artikel_host

Valet till Riksdagen lockade bara 77,4 procent av de röstberättigade kommuninvånarna, det är en minskning med 5,5 procentenheter jämfört med förra valet 2018 enligt siffror från SCB. Valdeltagandet sjönk förvisso i 288 av 290 kommuner och det totala valdeltagandet uppgick till 84,2 procent.
– Inför valet i år var Sverige inne i en positiv trend när det gällde valdeltagandet. Det hade ökat i varje riksdagsval sedan 2002. Andelen röstande ökade även i val till kommun- och regionfullmäktige under samma period. Men valdeltagandet 2022 är det lägsta sedan 2006 års val, säger Jonas Olofsson, som arbetar med demokratistatistik på SCB.

I Södertälje, Järfälla, Botkyrka, Burlöv och Haninge minskade valdeltagandet mer än i Sigtuna. Södertälje med hela 7,0 procentenheter.
– Valdeltagandet minskade mest i kommuner med ett relativt lågt valdeltagande, konstaterar Jonas Olofsson.

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

moderat_pan_helsida

Välbesökt jobbmässa på Arlanda

Nyheter Arlandas jobbmässa blev välbesökt och många var intresserade av jobb på flygplatsen: - Vi är givetvis mycket glada över det stora intresse som finns för att arbeta på Stockholm Arlanda Airport och för de många olika arbetsmöjligheter som flygplatsen erbjuder, kommenterar VD och koncernchefen Jonas Abrahamsson.

centrum_host_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

connys_helsida
humbacken_helsida
pantamera_avc_helsida
oppethus_helsida_2023
defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
centrum_outsider_host
nrh
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
oppethus_agy_2023_outsider
humbacken_outsider