nationaldagen_pan
Foto: Peter Kroon/Arbetsförmedlingen

Kraftig minskning av ungdomsarbetslösheten

Ungdomsarbetslösheten i kommunen minskar kraftigt just nu, med hela 4,2 procent för den gångna månaden.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun noterar just nu den största nedgången för ungdomsarbetslösheten av samtliga länets kommuner. 4,2 procent har den gått ner för augusti i år jämfört med förra året. Men fortfarande är var tionde mellan 18-24 år arbetslös i kommunen enligt siffror från Arbetsförmedlingen som Newsworthy har sammanställt.

Den totala arbetslösheten minskar också nu är den nere på 10,7 procent, en minskning med 1,4 procent. Nästan 2800 kommuninvånare mellan 16-64 var arbetslösa. Antalet är cirka 400 förra än förra året. Samtliga länets kommuner har minskad arbetslöshet. Dock är arbetslösheten hög bland utrikesfödda, där är var femte arbetslös. Just nu efterfrågas flest jobb inom lager och terminal, montörer, kemisk industri eller säljare av olika slag. Även truckförare och murare efterfrågas, likaså inom taxibranschen.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

seniormassa_pan
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider