eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Kraftig minskning av källär- och vindsinbrott

Inbrotten i källare och vindar i kommunen har gått ner kraftigt de senaste fem åren enligt en siffror som försäkringsbolaget If sammanställt.

centrum_artikel_host

Enligt If så ökar källar- och vindsinbrotten generellts ett, det rör sig främst om inbrott i förråd som finns på vindar och i källare.
– När coronapandemin slog till blev det än mindre fokus på bostäder där människor var hemma och en större styrning mot förrådsutrymmen. Ofta är det golf- och skidutrustning, samt väskor och verktyg som stjäls, säger Jenny Rudslätt, skadechef på försäkringsbolaget If.

Rudslätt säger vidare att man inte ska förvara stöldbegärlig egendom i förråden. I sådana fall kan man även bli utan ersättning. Det kan vara exempelvis hemelektronik och exklusiva märkesvaror. I länet har inbrotten ökat de senaste åren, några kommuner står för en kraftig ökning, som Vallentuna, men Sigtuna visar en minskning på fem år med 21 procent. 2021 anmäldes 59 inbrott i källare och vind.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

eldsjal2024_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
mp_eu_outsider