centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/If

Kraftig minskning av inbrotten de åtta första månaderna

Efter att augusti summerats konstaterar Grannsamverkarna i Sigtuna kommun att det "bara" skett 44 inbrott i år, inklusive försöken.

centrum_artikel_host

Antalet inbrott är på väg att mer än halveras. I år har det skett 22 fullbordade inbrott efter de åtta första månaderna. Totalt hela förra året var antalet 62 stycken. Antalet fullbordade och försök 2018 var 114 stycken. I är det lika många försök som fullbordade, tillsammans 44 stycken.

2015 skedde hela 98 fullbordade inbrott i kommunen och 83 försök, totalt 181 stycken. 2011 var antalet 177 stycken, varav 96 fullbordade. David Lundqvist, ordförande för Grannsamverkarna i Sigtuna kommun vågar hoppas på en siffra klart under 100 bostadsinbrott då det endast återstår fyra månader kvar av året. I augusti skedde enfast två fullbordade inbrott och två försök, samma månad 2018 var antalet fem fullbordade och ett försök.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida
connys_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider