valstadagen_pan
Foto: Sigtuna kommun

Kraftig minskning av försörjningsstöd

Antalet personer som försörjdes med socialbidrag i kommunen minskade kraftigt under 2022.

centrum_artikel_host

Hela 16 procent var minskningen av andelen personer som försörjdes med socialbidrag under 2022. Det totala antalet uppgick till 3370 personer vilket motsvarar 11 procent av befolkningen i kommunen i arbetsför ålder enligt Statistiska Centralbyrån. Minskningen är övergripande i hela landet och pågått sedan i mitten av 90-talet.
– Vi ser en sådan utveckling även i Sigtuna. Antalet har minskat med 1 procent. Det är ändå en förhållandevis liten minskning jämfört med andra kommuner, säger Johanna Frodell, utredare på SCB.

2021 var det kring 4000 kommuninvånare som hade sociala ersättningar, 2020 3750 personer. Ökningen märktes under pandemiåren. 2019 var det exempelvis strax över 3000 invånare.
– Andelen av befolkningen i arbetsför ålder som försörjs av bidrag är ungefär lika stor i Sigtuna som i landet som helhet. Däremot är andelen som försörjs av ersättning vid arbetslöshet högre, medan andelen som försörjs av sjuk- och aktivitetsersättning är lägre, säger Johanna Frodell.

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

Wenngarns_cafe_helsida
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

connys_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

mp_helsida
valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

joes-helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

elon_helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

wenngarn_outsider
mp_outsider
nrh
valstadagen_outsider
ica_outsider
student_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
joes_outsider
connys