centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander

Kraftig minskning av elnätspriset

Elnätspriset i kommunen minskade med nästan tio procent det senaste året men har på fem års tid ökat.

centrum_artikel_host

Nio kommuner i länet som har Vattenfall har länets högsta elnätskostnader på 100 öre per kw/h, priset har förvisso gått ner det senaste året med nästan tio procent men ligger ändå 6,6 procent över kostnaden för fem år sedan. Kommuner med E.ON som nätägare har lägre priser, men där är ökningen nästan 30 procent på fem år.

Dyraste elnätspriset finns generellt sett i norra Sverige men även Skåne har dyrare elnätspriserna än i Stockholms län. Nils Holgerson konstaterar i sin årliga rapport att Vattenfall under året gjort prissänkningar men att det är skillnader mellan kommuner. Vattenfall, Ellevio och E.On anses ha en monopolställning då de äger näten i 141 av 290 kommuner.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
sigtunakampen_helsida
centrum_host_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
connys
sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna