Foto: Norrtälje kommun

Kraftig minskning av antalet fall

Antalet fall av covid-19 minskade kraftigt i kommunen den gångna veckan.

centrum_artikel_host

Under två veckor, 50 och 51, konstaterades över 400 fall i kommunen av covid-19. Folkhälsomyndighetens siffror för vecka 52 visar på en kraftig minskning, 145 fall rapporterades in. Sjukdomsfallen per 10 000 invånare är nu nere i 30 stycken. Totalt under pandemin har nästan 1800 personer smittats och omkring 65 personer avlidit.

Minskningen märks också i grannkommunerna Upplands-Bro med 93 fall, Väsby 171 fall och Vallentuna med 106. I hela Region Stockholm minskade antalet fall med drygt en tredjedel, från strax nästan 10 500 till cirka 7400 fall under vecka 52. Antalet avlidna i hela regionen var 8 personer. 43 personer är i behov av intensivvård, totalt under pandemin har 1339 personer varit i behov av intensivvård i Stockholm.

Uppdaterad kl 16.15

wenngarn_jul_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

connys_helsida
storemore_helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

joes-helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
slottsby_outsider
nrh_sigtuna
ica_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
storemore_out
wnngarn_jul_outsider