centrum_panorama_hostshopping
Foto: Streetview

Kostnad för Destination Sigtuna: 116 000

Sigtuna kommun kommer under torsdagen att hantera huruvida man ska köpa 53 procent av näringslivets aktier i Destination Sigtuna.

centrum_artikel_host

I ett par månader har förarbetet pågått för att kommunen ska ta över samtliga aktier i Destination Sigtuna. 47 procent av bolaget ägs redan av kommunen, resterande 53 procent ägs av näringslivet. Destination Sigtuna har redan fått Annika Bröms som VD, tillika näringslivschef i kommunen. Kostnaden för att köpa resterande aktier är 116 000 kronor. Beslutet ska fattas på torsdag i samband med fullmäktige. Både kommunledning och opposition är eniga om beslutet då ingen reservation hanterats eller votering behövts när ärendet passerade Kommunstyrelsen.

brobygget_2024
mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
connys
brobygget_outsider