moderat_pan_nov
Foto: Pressbild

Korruptionsskandal på Rosersbergs slott

En hög chef på Statens Fastighetsverk fick en flygel på Rosersbergs slott mot alla regler och fick det dessutom renoverat på skattebetalarnas pengar, rapporterar Aftonbladet.

centrum_artikel_host

Kalla Fakta har enligt Aftonbladet avslöjat hur den höge chefen inom Statens Fastighetsverk fått en 500 kvadratmeter flygel på Rosersbergs slott, ett slott som han dessutom själv ansvarade för. Ett förfarande som strider mot Statens Fastighetsverks interna regler. Generaldirektören för fastighetsverket ska här gjort ett undantag i vem som får bo där.

Men innan den höge chefen flyttade in lät han dessutom flygeln på två plan genomgå en renovering för 770 000 kronor av skattebetalarnas pengar. Byggnaden är byggminnesmärkt med hög skyddsnivå men renoveringen genomfördes ändå. Kort därpå har också en släkting, barn och vänner börjat bosätta sig i området.

Historien slutar inte där heller, den höge chefen ska även ha tömt spritförrådet på restaurangen 2008, värt 50 000 kronor. Bostaden och spriten ska dock bara vara småpotatis, chefen godkände även upphandlingar med byggföretag där hans fru arbetare, byggföretagen fick reda på anbuden och därefter kunde de lägga högst bud. Det aktuella byggföretaget har de senaste fem åren fakturerat Statens fastighetsverk 76,6 miljoner kronor. Byggprojekt som även ska ha kostat mer än de borde. På så sätt fick chefen sina hus renoverade i Stockholms skärgård och Finland.

Kalla Fakta avslöjade att chefen fick tio procent av fakturabeloppen i ersättning av byggföretagen för att de fick kontrakten. Värdefulla möbler kördes också från Rosersbergs skott i flyttbil till huset i Finland.

2015 slutade chefen på egen begäran efter att generaldirektören Björn Andersson tagit upp anklagelserna mot honom. Det var först ett år senare som chefen polisanmäldes. Björn Andersson anklagas nu för att ha försökt mörka och lägga locket på. Något han förnekar. Det aktuella byggföretaget där frun arbetade är försatt i konkurs. I mail till Kalla fakta förnekar chefen att han stulit sprit, möbler samt fuskat med upphandling och tagit provision av byggföretag. Han förnekar även till att skattebetalarna stått för hans privata renoveringar och välkomnar en polisutredning.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

vintermarknad_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
advent_kyrka_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Nyheter Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

agy_oppethus
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
dackskifte_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Nyheter En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

julmarknad_2022

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
connys
vintermarknad_outsider
centrum_outsider_host
marknaden_outsider
pantamera_out
dackskifteoutsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
kyrka_outsider_advent