vinter_pan
Foto: Pressbild

Korruptionsskandal på Rosersbergs slott

En hög chef på Statens Fastighetsverk fick en flygel på Rosersbergs slott mot alla regler och fick det dessutom renoverat på skattebetalarnas pengar, rapporterar Aftonbladet.

centrum_artikel_host

Kalla Fakta har enligt Aftonbladet avslöjat hur den höge chefen inom Statens Fastighetsverk fått en 500 kvadratmeter flygel på Rosersbergs slott, ett slott som han dessutom själv ansvarade för. Ett förfarande som strider mot Statens Fastighetsverks interna regler. Generaldirektören för fastighetsverket ska här gjort ett undantag i vem som får bo där.

Men innan den höge chefen flyttade in lät han dessutom flygeln på två plan genomgå en renovering för 770 000 kronor av skattebetalarnas pengar. Byggnaden är byggminnesmärkt med hög skyddsnivå men renoveringen genomfördes ändå. Kort därpå har också en släkting, barn och vänner börjat bosätta sig i området.

Historien slutar inte där heller, den höge chefen ska även ha tömt spritförrådet på restaurangen 2008, värt 50 000 kronor. Bostaden och spriten ska dock bara vara småpotatis, chefen godkände även upphandlingar med byggföretag där hans fru arbetare, byggföretagen fick reda på anbuden och därefter kunde de lägga högst bud. Det aktuella byggföretaget har de senaste fem åren fakturerat Statens fastighetsverk 76,6 miljoner kronor. Byggprojekt som även ska ha kostat mer än de borde. På så sätt fick chefen sina hus renoverade i Stockholms skärgård och Finland.

Kalla Fakta avslöjade att chefen fick tio procent av fakturabeloppen i ersättning av byggföretagen för att de fick kontrakten. Värdefulla möbler kördes också från Rosersbergs skott i flyttbil till huset i Finland.

2015 slutade chefen på egen begäran efter att generaldirektören Björn Andersson tagit upp anklagelserna mot honom. Det var först ett år senare som chefen polisanmäldes. Björn Andersson anklagas nu för att ha försökt mörka och lägga locket på. Något han förnekar. Det aktuella byggföretaget där frun arbetade är försatt i konkurs. I mail till Kalla fakta förnekar chefen att han stulit sprit, möbler samt fuskat med upphandling och tagit provision av byggföretag. Han förnekar även till att skattebetalarna stått för hans privata renoveringar och välkomnar en polisutredning.

connys_helsida
ica_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

defacto_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Nyheter Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

slottsby_helsida
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
vinter_helsida
centrum_host_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
vinter_outsider
swedol_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
slottsby_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
storemore_out
connys