centrum_panorama_hostshopping
Foto: MMS-Bild/Arkiv

Körisk på E4:an i midsommar

E4:an Uppsalavägen pekas ut som en av vägarna i landet där det finns risk för mycket trafik under främst söndag eftermiddag.

centrum_artikel_host

Trafikverket har analyserat data över trafiken i midsommarhelgen och kommit fram till att E4:an Uppsalavägen är en av vägarna som kan ha mycket trafik under söndag eftermiddag. Det gäller södergående trafik då många är på väg hem efter att ha firat midsommar norr om länsgränsen. Pandemin bidrar även till att fler tar bilen istället för att resa kollektivt vilket kan leda till ännu mer trafik. Trafikverket spår även att firandet blir mer utspritt eftersom många arbetar hemifrån och mer varierat, vilket innebär att inte alla måste resa till och från firandet samtidigt.

Före midsommar, alltså torsdag, beräknas köer uppstå vid Stora Wäsby och sprider sig mot Stockholm, det kommer således vara köer på E4 norrgående till Märsta. På söndag är det Köer från Märstaavfarten. Köerna beräknas uppstå i höjd med Väsby in till Stockholm, vilket innebär köer mellan Märsta-Stockholm.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider