eldsjal2024_pan
Det var i maj 2017 som mannen körde ihjäl två personer på Stationsgatan.Foto: Jamshid Jamshidi

Körde ihjäl två – åtalas igen för grovt rattfylleri

Den man som 2017 körde ihjäl två personer på Stationsgatan och dömdes för vållande till annans död har åtalats igen, denna gång för grovt rattfylleri.

centrum_artikel_host

Mannen som är 45-årsåldern hade flera fall av narkotika- och trafikbrott bakom sig, även rattfylleri. Han uppmärksammades i både lokal och riksmedia sedan han tagit bilen direkt från en rättegång om olovlig körning sedan han kört bil med indraget körkort. Vittnen filmade färden från centrala Märsta genom Centrumleden, Tingvallavägen och Stationsgatan. I en korsning small det sedan med en personbil och ett par i 70-årsåldern avled av skadorna som de ådrog sig. Mannen dömdes av tingsrätten till fängelse i 4,6 år, en dom som Svea hovrätt skrev ner till fyra år.

Brottsligheten har dock inte upphört sedan dess, han har strafförelägganden gällande hot mot tjänsteman och ringa stöld. I veckan väcktes även åtal för grovt rattfylleri i Stockholms tingsrätt. Det var i juni i år som han körde alkoholpåverkad genom centrala Stockholm när polis stoppade honom, efter provtagning konstaterades 0,59 mg/liter alkoholkoncentration i utandningsluften vilket är över gränsen för grovt rattfylleri. Utöver att vara alkoholpåverkad körde han bil utan att inneha körkort och han åtalas för olovlig körning. Mannen har erkänt brotten i polisförhör.

EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

eldsjal2024_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
mp_eu_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna