moderat_pan_nov
Foto: Sigtuna kommun

Kontrollköp visar att fler butiker inte begär id-kort av minderåriga

Många butiker i kommunen säljer tobak till personer utan att kontrollera ID-kort visar en kontroll som Sigtuna kommun har gjort.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun har genomfört en kontroll av butiker som säljer tobak till allmänheten. Detta för att säkerställa att det förekommer id-kontroller för personer som ser ut att vara under 18 år. Kommunens kontroll visar att hela 41 procent av butikerna inte kollade legitimation. Försäljningsställen har nu underrättats om att de måste upprätta rutiner och egenkontrollprogram för att säkerställa att ingen minderårig handlar tobak. 2019 när en liknande kontroll senast genomfördes var det 36 procent av butikerna som begärde legitimation i samband med kontrollköpen.

connys_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
agy_oppethus

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

centrum_host_helsida
defacto_helsida
advent_kyrka_helsida
dackskifte_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
nrh
swedol_outsider
dackskifteoutsider
connys