eldsjal2024_pan
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Kontinuerlig nedgång i arbetslöshet: Positiv trend fortsätter

Den senaste arbetslöshetsstatistiken för Sigtuna kommun pekar på en imponerande och kontinuerlig minskning av arbetslösheten sedan maj 2021. Denna positiva trend har fortsatt även under juli månad, enligt ny statistik.

centrum_artikel_host

Under juli månad kunde Arbetsförmedlingens siffror visa en samlad arbetslöshet på 8,3 procent enligt siffror som Newsworthy sammanställt. Detta representerar en betydande minskning jämfört med samma period föregående år, med en nedgång på 0,6 procentenheter. Denna nedgång i arbetslösheten är också märkbar i hela Stockholms län, där arbetslösheten har sjunkit något.

När man tittar på antalet individer blir bilden ännu tydligare. Av de 25 892 invånarna i åldersgruppen 16 till 65 år i Sigtuna kommun var 2 149 registrerade som arbetssökande under juli månad. Detta är en nedgång med 53 personer jämfört med samma månad föregående år.

Denna månad markerar den 26:e månaden i rad då arbetslösheten i Sigtuna kommun har legat lägre än samma period året innan. Sedan maj 2021 har arbetslösheten minskat avsevärt, och siffrorna talar för sig själva. Under denna tidsperiod har arbetslösheten gått ned från 11,4 procent till de nuvarande 8,3 procent.

Denna text genererades med en textrobot

storemore_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

spedition_helsida
centrum_host_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
connys
storemore_out
pantamera_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
spedition_outsider