helsida_bostad
Foto: Odensala Vårrunda

Konst och hantverksrundan i Odensala utvidgas

Odensala Konst- och Hantverksförening som arrangerar Vårrundan kommer att utvidga den med utställare från andra delar av landsbygden.

centrum_artikel_host
Odensala Vårrunda kommer i år att bli Odensala konst- och hantverksrunda. Elva utställare finns med, ett flertal av dessa är nya och har ingen koppling till Odensala men hemmahörande på landsbygden i kommunen.
-Vårrundan 2022 ger möjlighet att lära känna ändå mer av bygden och de människor som verkar där, skriver Odensala Konst- och Hantverksförening i ett pressmeddelande.
Det kommer att ställas ut konst, kultur samt hantverk och inredning samt trädgårdsprodukter. Utöver utställning finns försäljning på elva olika platser. Man får även träffa konstnärer och hantverkare samt prova på flera tekniker, som linberedning och smide. Café finns också på flera platser. Rundan arrangeras 23-24 april i Odensala med omnejd.
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ungdomsarbete_helsida
toppbanner

Mariakyrkan fyllde 775 år

Kulturnyheter Nyligen fyllde Mariakyrkan i Sigtuna hela 775 år: - Fönstren är ett sätt att låta vår tid lämna sitt bidrag till byggnaden, säger kyrkoherden Jakob Tronêt till tidningen Världen Idag.

defacto_helsida

Summer Squeeze utökas till två dagar

Kulturnyheter Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

Mest klickat i juli

Nöjesnyheter Har du varit bortrest eller kanske kopplat bort från nyheterna i sommar? Lugn, här hittar du juli månads mest klickade.

Sigtunas rådhus öppnar upp för Pride-vigslar

Nöjesnyheter Sigtunas Rådhus kommer under Pride-veckan första veckan i augusti att öppna upp för drop-in-vigslar en dag: - Vi vill bidra till att sprida glädje och kärlek och stå stolta tillsammans i kärlekens tecken. Det gör vi bland annat genom att under Pride-veckan bjuda in till drop-in vigslar i Sveriges minsta och mysigaste rådhus, säger Anna Lakmaker, vd på Destination Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022
swedol_outsider
arbete_outsider
nrh