centrum_panorama_hostshopping
Foto: UC

Konkursvågen fortsatte över det nya året

Den konkursvåg som drabbade kommunen förra året har fortsatt i år med en hittills dubblering av antalet konkurser.

centrum_artikel_host

Förra året var Sigtuna kommun konkursdrabbat med över 40 procent i ökning av antalet konkurser. Redan i starten av 2024 har konkurserna fortsatt. Förra året i januari var det tre konkurser och i år har det varit sex stycken. En ökning med 100 procent. Även hela länet har varit drabbat med en ökning på 86 procent.
– Konkurserna fortsätter att bokstavligen skjuta i höjden från redan katastrofalt höga nivåer i Sverige, och vår data visar att alla stora branscher i dagsläget är hårt drabbade. Inom vissa branscher är ökningen över hundra procent. Riksbankens räntesänkning kan komma att vänta till efter sommaren, vilket bidrar till fortsatt minskad köpkraft hos hushållen. Men det är upplyftande att se att det startas allt fler företag vilket visar på optimism, risktagande och en tilltro till framtiden, vilket är mycket positivt för Sveriges ekonomi. Regeringens stödåtgärder gentemot den hårt drabbade byggsektorn med ROT-avdrag och energieffektiviseringsbidrag får förhoppningsvis också positiv effekt, säger Gabriella Göransson som är vd på UC.

pantamera_avc_helsida

Trots negativt halvårsresultat tror Arlandastad Group på vändning

Näringsliv Arlandastad Group ser ljusare på framtiden efter ökad aktivitet på marknaden under första halvåret 2024: – Aktiviteten på marknaden ökade under första halvåret, och vi planerar för en högre utvecklingstakt framöver. Åtgärder för att förbättra lönsamheten är fortsatt starkt prioriterade, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

connys_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
pantamera_out
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider