sap_feb_pan
Foto: UC

Konkursvågen fortsatte över det nya året

Den konkursvåg som drabbade kommunen förra året har fortsatt i år med en hittills dubblering av antalet konkurser.

centrum_artikel_host

Förra året var Sigtuna kommun konkursdrabbat med över 40 procent i ökning av antalet konkurser. Redan i starten av 2024 har konkurserna fortsatt. Förra året i januari var det tre konkurser och i år har det varit sex stycken. En ökning med 100 procent. Även hela länet har varit drabbat med en ökning på 86 procent.
– Konkurserna fortsätter att bokstavligen skjuta i höjden från redan katastrofalt höga nivåer i Sverige, och vår data visar att alla stora branscher i dagsläget är hårt drabbade. Inom vissa branscher är ökningen över hundra procent. Riksbankens räntesänkning kan komma att vänta till efter sommaren, vilket bidrar till fortsatt minskad köpkraft hos hushållen. Men det är upplyftande att se att det startas allt fler företag vilket visar på optimism, risktagande och en tilltro till framtiden, vilket är mycket positivt för Sveriges ekonomi. Regeringens stödåtgärder gentemot den hårt drabbade byggsektorn med ROT-avdrag och energieffektiviseringsbidrag får förhoppningsvis också positiv effekt, säger Gabriella Göransson som är vd på UC.

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

funkisfest_helsida

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

sportlov
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_sportlov
centrum_host_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

connys_helsida

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

skridskodisco_helsida
spedition_helsida

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

steningekompani_helsida

Nya etableringar hos Corem i Arlandastad

Näringsliv Fastighetsbolaget Corem välkomnar tre betydande hyresgäster, Rikshem, UPS och Industrisupport i Stockholm, till sina specialanpassade lokaler i Arlandastad. Denna expansionsstrategi stärker Corems närvaro och bekräftar förtroendet från framstående företag inom olika branscher.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
nrh_sigtuna
funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
spedition_outsider