socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: UC

Konkurserna upp 20 procent i år

Konkurserna i kommunen uppgick till och med mars till 12 stycken vilket är en ökning med 20 procent.

centrum_artikel_host

Konkurserna i år har ökat med hittills 20 procent, från 10 till tolv enligt UC som sammanställt de senaste siffrorna. Dock är det klart värre i grannkommunen Väsby där konkurserna ökat med hela 113 procent, från 8 till 17 på bara tre månader.

Kreditupplysningsföretaget Syna konstaterar att Stockholms län är hårt drabbat med en ökning på 91 procent hittills i år jämfört med 2023.
– Mars är en fortsättning på det senaste årets dystra utveckling, vilket siffrorna för årets första kvartal visar med all önskvärd tydligt, konstaterar Karl Stjerna, som är VD för kreditupplysningsföretaget Syna. Under årets tre första månader gick 2 784 företag i konkurs. En ökning med 59 procent jämfört med samma period förra året. I Stockholms län tvingades 1 152 företag ge upp, vilket är en ökning med 111 procent, och nära nog hälften av samtliga konkurser i landet, uppger Karl Stjerna vid Syna.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
mp_helsida_eu

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

pantamera_avc_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

forstamaj_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_eu_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider