sap_feb_pan
Foto: UC

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

centrum_artikel_host

Det är inte enbart kommunen som drabbats av denna tendens. Hela länet visar tecken på ekonomiskt motstånd, med majoriteten av kommunerna präglade av negativa siffror. UC förutspår att konkurserna för i år kommer att nå den högsta nivån sedan 1990-talets finanskris.

”Även om Riksbankens beslut gynnar både marknaden och hushållen, är det ingen hemlighet att Sverige befinner sig i en lågkonjunktur och en period av ekonomisk recession,” förklarar Gabriella Göransson, VD på UC.

Denna oroande trend påverkar inte bara företag och ekonomi i kommunen utan är en del av en bredare ekonomisk utmaning som Sverige som helhet står inför. Det fortsatta samarbetet mellan olika sektorer kommer att vara avgörande för att mildra effekterna och arbeta mot en mer stabil ekonomisk framtid.

Enligt experter krävs det en långsiktig strategi och ökad samverkan mellan offentliga och privata sektorer för att mildra konsekvenserna av den ekonomiska nedgången.

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

steningekompani_helsida

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_sportlov
skridskodisco_helsida
sportlov

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

spedition_helsida
pantamera_avc_helsida

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

connys_helsida
funkisfest_helsida

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

Nya etableringar hos Corem i Arlandastad

Näringsliv Fastighetsbolaget Corem välkomnar tre betydande hyresgäster, Rikshem, UPS och Industrisupport i Stockholm, till sina specialanpassade lokaler i Arlandastad. Denna expansionsstrategi stärker Corems närvaro och bekräftar förtroendet från framstående företag inom olika branscher.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
funkisfest_outsider
pantamera_out
skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
connys
spedition_outsider