galan_panorama
Foto: UC

Konkurserna ner med över 20 procent i år

Konkurserna för årets åtta första månader visar en nedgång på 23 procent totalt sett i kommunen.

centrum_artikel_host

Antalet konkurser i kommunen har minskat från 30 till 23 för årets första åtta månader, en nedgång med 23 procent från pandemiåret 2021. Dock spås en konkursvåg i höst, främst inom handeln.
– Att hushållen har mindre kvar i kassan till följd av minskade reallöner och osäkerhet inför det framtida säkerhets- och energiläget börjar avspeglas på antalet konkurser i landet. Hushållen håller i plånboken för nöjen och konsumtionsvaror när inflationen spås klättra mot nya skyhöga nivåer till hösten, uppger Johanna Blomé ekonom på UC.

Utöver detalj och partihandel tror UC att hotell och restaurang kommer att påverkas, två branscher som haft medvind efter pandemin. Transportsektorn går bra vilket är förvånande med tanke på de höga energi- och bensinpriserna. Här spår Blomé även en nedgång inom transportsektorn men att branschen nu hålls vid liv på grund av läget i svenska ekonomin med positiv tillväxt samt behov av frakt på råvaror, komponenter och produkter.

connys_helsida

Sellpy etablerar logistiklager i Rosersberg

Näringsliv Second hand-aktören Sellpy hyr in sig i Rosersberg för sitt nya lager: - Vi är mycket glada att få genomföra denna affär tillsammans med Bockasjö. Att det dessutom är just Sellpy som flyttar in känns extra positivt då vi blir en aktör som kan vara med och påverka till en mer hållbar utveckling, säger Annika Persson, Vd och ägare Kilenkrysset Swe.

Här blir det 11 000 kvadratmeter shopping och restauranger

Näringsliv Arlandas nya tillbyggnad på terminal 5 i limträ börjar ta form: - - Vi är nu halvvägs i utbyggnaden av denna del av Marknadsplatsen och det är en häftig känsla att se det som tidigare synts på ritningar och i planer nu börjar bli verklighet, säger Jonas Missaoui, projektledare för verandan på Swedavia.

centrum_sommar2022_helsida
ungdomsarbete_helsida
toppbanner
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
näringslivsgalan

Nu ska kandidaterna utses

Näringsliv Nomineringar till Näringslivsgalan har stängt och nu ska juryn utse vinnarna i de fyra kategorierna: - Äntligen dags för Näringslivsgalan igen, som vi längtat! Kvällen då företagare och entreprenörer samlas till årets fest. Ta med medarbetare och nära när vi hyllar företagandet i Sigtunas alla delar, säger Björn Petersson, ordförande i Företagarna i Sigtuna kommun.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

arbete_outsider
galan_outsider
pantamera_out
swedol_outsider
connys
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_sommar_outsider2022