eu_valet_panorama
Foto: UC

Konkurserna ner med över 20 procent i år

Konkurserna för årets åtta första månader visar en nedgång på 23 procent totalt sett i kommunen.

centrum_artikel_host

Antalet konkurser i kommunen har minskat från 30 till 23 för årets första åtta månader, en nedgång med 23 procent från pandemiåret 2021. Dock spås en konkursvåg i höst, främst inom handeln.
– Att hushållen har mindre kvar i kassan till följd av minskade reallöner och osäkerhet inför det framtida säkerhets- och energiläget börjar avspeglas på antalet konkurser i landet. Hushållen håller i plånboken för nöjen och konsumtionsvaror när inflationen spås klättra mot nya skyhöga nivåer till hösten, uppger Johanna Blomé ekonom på UC.

Utöver detalj och partihandel tror UC att hotell och restaurang kommer att påverkas, två branscher som haft medvind efter pandemin. Transportsektorn går bra vilket är förvånande med tanke på de höga energi- och bensinpriserna. Här spår Blomé även en nedgång inom transportsektorn men att branschen nu hålls vid liv på grund av läget i svenska ekonomin med positiv tillväxt samt behov av frakt på råvaror, komponenter och produkter.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

sigtunakampen_helsida
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
sigtunakampen_outsider
mp_eu_outsider
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider