vintermarknad_pan
Foto: UC

Konkurserna minskar i år

Halvårrssiffrorna över konkurser visar en nedgång i kommuen med hela 17 procent.

centrum_artikel_host

UC:s siffror visar att konkurserna minskar i Sigtuna kommun, förra året var det 24 företag som gick i konkurs under perioden januari-juni. I år är det 20 företag som gått i konkurs. I länet är det generellt en minskning av konkurser men grannkommunerna går åt motsatt håll. Vallentuna har ökat med 180 procent, Väsby med 29 procent och Bro med 100 procent.

Konkurser inom detaljhandel, byggbransch och hotell uppges ha avstannat. Sigtuna kommuns hotellbransch var kraftigt påverkad av pandemin men har överlevt med bara enstaka konkurs där Scandic övertog First Hotels lokaler.
– Tiden efter pandemin har, nya utmaningar till trots, präglats av en optimism på den svenska marknaden. Enligt konjunkturinstitutets mätningar har inte minst småföretagare en positiv syn på framtiden. Men det kan ställas i tydlig kontrast till hushållens just nu historiskt rekordlåga förtroende för ekonomin. Troligtvis landar verkligheten någonstans mittemellan – och faktum kvarstår att vi går från en kris till en annan, säger Johanna Blomé, ekonom på UC.

connys_helsida

Stort intresse för julmarknaden

Näringsliv Sigtuna Julmarknad startar igen söndag 27:e november och intresset uppger vara stort efter pandemin: - Det har varit ett väldigt högt tryck på årets marknadsplatser. Det är så roligt att se hur uppskattad och efterlängtad marknaden fortsätter att vara av både knallar och besökare, säger Annica Jansson, vd Destination Sigtuna.

advent_kyrka_helsida

Norwegian storsatsar på Arlanda i sommar

Näringsliv I Norwegians sommarprogram finn ett 50-tal linjer från Arlanda: - Vi är glada över att kunna presentera ett gediget program för nästa sommar. Förra sommarsäsongen visade på en stor reslust i de nordiska länderna och vi förväntar att den trenden fortsätter under 2023, säger Magnus Maursund, Norwegians koncerndirektör för Network, Pricing & Optimisation.

dackskifte_helsida
vintermarknad_helsida
julmarknad_2022
centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida

Näringslivsmässa arrangeras i december

Näringsliv Sigtuna kommun bjuder in till en ny näringslivsmässa i Scandinavian XPO i december: - Vi vill kunna erbjuda ett av Sveriges bästa företagsklimat. Det kan vi bara få genom att ha en bra dialog och kontakt med våra företag, säger Annika Bröms, näringslivschef i Sigtuna kommun.

defacto_helsida

Sigtuna kommuns företagsklimat fortsätter neråt

Näringsliv Svenskt Näringsliv rankar Sigtunas företagsklimat på plast 81 i landet av 290 kommuner: - Förändringarna sedan förra året är överlag små i Sigtuna. De tydligaste förbättringarna kan vi se i kommunens upphandling och i konkurrens från kommunens verksamheter, säger Olle Karstorp, regionchef Svenskt Näringsliv Stockholm.

Skincity har flyttat in i nya lokaler i Rosersberg

Näringsliv Ett år efter att spadtaget tagits för Skincity har företaget nu flyttat in: - Med bra planering och förberedelser, lyckades vi packa ner det gamla lagret efter stängning den 19:e juli. Under den 20:e juli, som för övrigt var årets varmaste dag, jobbade alla hårt med att få upp samtliga 70.000 produkter på hyllorna, för att vi sedan dagen därpå skulle kunna serva kunderna som vanligt, säger VD Sofie Jacobsson, Head of Supply Chain & Customer Service.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

ridskola_2020_outsider
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
dackskifteoutsider
marknaden_outsider
vintermarknad_outsider
swedol_outsider
connys
centrum_outsider_host
nrh