galan_panorama
Foto: UC

Konkurserna minskar i år

Halvårrssiffrorna över konkurser visar en nedgång i kommuen med hela 17 procent.

centrum_artikel_host

UC:s siffror visar att konkurserna minskar i Sigtuna kommun, förra året var det 24 företag som gick i konkurs under perioden januari-juni. I år är det 20 företag som gått i konkurs. I länet är det generellt en minskning av konkurser men grannkommunerna går åt motsatt håll. Vallentuna har ökat med 180 procent, Väsby med 29 procent och Bro med 100 procent.

Konkurser inom detaljhandel, byggbransch och hotell uppges ha avstannat. Sigtuna kommuns hotellbransch var kraftigt påverkad av pandemin men har överlevt med bara enstaka konkurs där Scandic övertog First Hotels lokaler.
– Tiden efter pandemin har, nya utmaningar till trots, präglats av en optimism på den svenska marknaden. Enligt konjunkturinstitutets mätningar har inte minst småföretagare en positiv syn på framtiden. Men det kan ställas i tydlig kontrast till hushållens just nu historiskt rekordlåga förtroende för ekonomin. Troligtvis landar verkligheten någonstans mittemellan – och faktum kvarstår att vi går från en kris till en annan, säger Johanna Blomé, ekonom på UC.

centrum_sommar2022_helsida

Sellpy etablerar logistiklager i Rosersberg

Näringsliv Second hand-aktören Sellpy hyr in sig i Rosersberg för sitt nya lager: - Vi är mycket glada att få genomföra denna affär tillsammans med Bockasjö. Att det dessutom är just Sellpy som flyttar in känns extra positivt då vi blir en aktör som kan vara med och påverka till en mer hållbar utveckling, säger Annika Persson, Vd och ägare Kilenkrysset Swe.

Här blir det 11 000 kvadratmeter shopping och restauranger

Näringsliv Arlandas nya tillbyggnad på terminal 5 i limträ börjar ta form: - - Vi är nu halvvägs i utbyggnaden av denna del av Marknadsplatsen och det är en häftig känsla att se det som tidigare synts på ritningar och i planer nu börjar bli verklighet, säger Jonas Missaoui, projektledare för verandan på Swedavia.

ungdomsarbete_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
toppbanner
näringslivsgalan

Nu ska kandidaterna utses

Näringsliv Nomineringar till Näringslivsgalan har stängt och nu ska juryn utse vinnarna i de fyra kategorierna: - Äntligen dags för Näringslivsgalan igen, som vi längtat! Kvällen då företagare och entreprenörer samlas till årets fest. Ta med medarbetare och nära när vi hyllar företagandet i Sigtunas alla delar, säger Björn Petersson, ordförande i Företagarna i Sigtuna kommun.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
centrum_sommar_outsider2022
connys
swedol_outsider
galan_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
arbete_outsider