socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: UC

Konkursdrabbad start på året

Under januari gick åtta företag, inklusive tidningen Sigtuna Magazine, i konkurs, vilket markerade en svår start på året för näringslivet.

centrum_artikel_host

Den negativa trenden fortsatte under årets två första månader, med en ökning av konkursfallen med 33 procent inom kommunen. På länsnivå har antalet konkurser ökat kraftigt, från 407 till 778 under 2024, vilket innebär en ökning med hela 76 procent.

Inom olika sektorer är byggsektorn, särskilt elinstallationer och bostadsbyggande, hårt drabbade. Inom hotell- och restaurangbranschen är det restaurangverksamheter som lider mest, medan verksamheter inom information och kommunikation, särskilt dataprogrammering och datakonsultverksamhet, också står inför utmaningar.

Gabriella Göransson, en representant för näringslivet, betonar att dessa branscher har varit riskutsatta sedan inflationen började öka, men att de senaste månaderna har sett en dramatisk ökning av konkursfallen. Hon pekar på oroliga prognoser för arbetslösheten till våren och sommaren och förklarar att den ekonomiska osäkerheten förvärras av globala händelser såsom kriget i Ukraina och politiska händelser i EU och USA.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
forstamaj_helsida
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

connys_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host