eldsjal2024_pan
Olov Holst (M)Foto: Pressbild

Kommunledningen välkomnar Arlandautredning

Kommunledningen i Sigtuna ser positivt på regeringens beslut att inleda en Arlandautredning.

centrum_artikel_host

Förstärkning av flygplatsens kapacitet och förbättring av tillgängligheten till och från Arlanda ses som viktiga steg. Sigtuna kommun betonar flygplatsens centrala roll för cirka 6 000–8 000 invånare som arbetar där och dess inverkan på lokal trafik.

Under moderatledd kommunledning har Sigtuna aktivt arbetat med Arlandafrågan, med ordföranden Olov Holst som har haft flertalet möten med olika instanser för att påverka tillgänglighetsfrågor. Tidigare har socialdemokratiska regeringar begränsats av Miljöpartiets veto i frågan, vilket försvårade initiativ relaterade till flyget och Arlanda.

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) uttrycker glädje över att det tidigare arbetet nu ger resultat och hoppas på en framtida Arlandaförhandling där Sigtuna kommun blir en central del.

spedition_helsida
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

connys_helsida
steningekompani_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
storemore_out
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
spedition_outsider
connys
pantamera_out