Ibrahim Khalifa (S), kommunstyrelsens ordförande, riskerar nya nederlag då kommunledningen inte har majoritet i Kommunstyrelsen.Foto: Daniel Iskander

Kommunledningen riskerar nya nederlag

På måndag är det sammanträde i Kommunstyrelsen igen, med tanke på att det parlamentariska situationen inte löst sig finns det risk att flera ärenden lyfts bort eller röstas ner: - Vi får se vad som händer. Jag kan inte kontrollera SD och MP, säger oppositionsrådet Olov Holst (M) till märsta.nu

centrum_artikel_host

För en månad sedan bordlades ärende efter ärende i Kommunstyrelsen med anledning av att Moderaterna inte fick lägga fram ett ärende om vart besluten om ersättning för förtroendevalda tas. En vecka senare fattades beslut i Arbetsgivardelegationen, bestående av tre ledamöter, att Pierre Cengiz-Edstrand, vice ordförande i Kommunstyrelsen, ska fråntas sitt arvode. Inför mötet har det stormat kring Miljöpartiets representant i Kommunstyrelsen men han klargjorde under torsdagen att (MP) fortfarande är oberoende och att man hade rätt att avsäga sig samarbetsavtalet med (S) och (L).

Olov Holst (M) var drivande i bordläggningsärendena förra gången. Han svarar kryptiskt till märsta.nu att han inte kan kontrollera (MP) och (SD). Det lär finnas en del ärenden som oppositionen är oense med majoriteten om. Tidigare i veckan kom även intern kritik mot Socialdemokraterna från KS-ledamoten Ali Wandi.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida
wenngarn_jul_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

ica_helsida
joes-helsida
slottsby_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

storemore_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

connys_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
slottsby_outsider
nrh_sigtuna
joes_outsider
ica_outsider
swedol_outsider
wnngarn_jul_outsider
storemore_out
pantamera_out
ridskola_2020_outsider