Ibrahim KhalifaFoto: Jamshid Jamshidi
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv
Dan RosenholmFoto: Daniel Iskander/Arkiv

Kommunledningen överens igen

Efter en tids oenighet meddelar kommunledningen nu att de är överens om ett samarbete inför den stundande budgeten som ska röstas igenom i oktober.

centrum_artikel_host

I oktober ska budgeten röstas igenom och risken var uppenbar att Kommunstyrelsens förslag skulle röstas ner med tanke på det senaste halvårets turbulens mellan Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet. De senares kommunalråd Pierre Cengiz-Edstrand fick arvodet indraget eftersom han deklarerade att han inte vill agera röstboskap åt (S) och (L).

Men nu verkar gamla synder vara förlåtna. I ett pressmeddelande på förmiddagen sades man vara överens om att samarbeta och att man varit överens om politikens innehål och haft same syn på vilka utmaningar kommunen står inför och hur de ska mötas. Pierre Cengiz-Edstrand (MP) har kritiserat Socialdemokraterna för att inte jobba fram ett samarbetsavtal:
– För mig har det varit viktigt att vi får ett nytt samarbetsavtal på plats, oavsett vad det inneburit för mig personligen. Detta var anledning till mitt beslut att rösta fritt så länge det inte fanns ett avtal. Det gläder mig att vi nu har det på plats och därmed också en stark kommunledning, säger Pierre Cengiz-Edstrand i pressmeddelandet.

Dan Rosenholm (L) som Cengiz-Edstrand enligt uppgift haft svårt att samarbeta med säger att han hälsar Pierre välkommen tillbaka och att man arbetat fram ett gemensamt budgetförslag som ska presenteras och som säkrar kommunens långsiktiga investeringsförmåga. Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) uppger att man gått igenom punkt för punkt för hur man ska samarbeta och utveckla Sigtuna kommun.
– Den här typen av nära samarbete går bara att bygga långsiktigt, ibland måste det få ta lite tid för att det ska bli riktigt bra, säger Khalifa.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
wenngarn_jul_helsida
slottsby_helsida
EXTRA

SD tar plats i kommunledningen

Nyheter Sverigedemokraterna ersätter Liberalerna och Centerpartiet i kommunledningen, detta sedan Liberalerna och Centerpartiet hoppat av för några veckor sedan: - Det skadade förtroendet mellan partierna i kommunledningen efter C och L’s avhopp gjorde det omöjligt att fortsätta samarbeta i tidigare konstellation, uppger den nya konstellationen i ett pressmeddelande.

Bergqvist med på Landsmötet

Nyheter Under helgens Landsmöte för Liberalerna, det högsta beslutande organet för partiet, samlades över 500 motioner för att forma partiets nationella ställningstaganden i kommande politiska frågor. Pernilla Bergqvist, representant för Liberalerna i Sigtuna kommun, var en av deltagarna som aktivt medverkade i omröstningarna.

joes-helsida
olov holst avgår

Weibull ersätter Holst

Nyheter Politiska förändringar har skett när Olov Holst (M) meddelade sin avgång som kommunstyrelsens ordförande (KSO) förra veckan. Som tillfällig ersättare har vice ordförande i kommunstyrelsen trätt in, och en ny KSO planeras att väljas vid kommunfullmäktige den 1 februari 2024. Moderaternas valberedning arbetar med att hitta en permanent ersättare för Holst.

storemore_helsida
defacto_helsida
olov holst avgår

Axelsson: Bra för demokratin att Holst avgår

Nyheter Under eftermiddagen kommenterade Marie Axelsson kommunstyrelsens ordförande Olov Holsts avgång: - Det är bra för demokratin i Sigtuna kommun att Olov Holst avgår. Efter C och L:s avhopp från kommunledningen och det som framkommit om Olov Holsts ledarskap så var avgången helt väntad, säger hon i ett pressmeddelande.

ica_helsida
EXTRA

Olov Holst avgår

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) avgår. Detta sedan han av Liberalerna och Centerpartiet anklagats för härskarteknik och kränkningar: - Om det är jag personligen som står mellan ett fortsatt borgerligt styre och en återgång till det kaos ett socialdemokratiskt styre skulle innebära är mitt val enkelt, säger Olov Holst i ett uttalande.

Ministrar besökte ambulansflyget på Arlanda

Nyheter Under freagen besökte Carl-Oskar Bohlin, minister för civilt försvar, och Acko Ankarberg Johansson, sjukvårdsminister, Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg vid deras beredskapsbas på Arlanda. Besöket ägde rum den 25 oktober och syftade till att uppmärksamma och stödja det nationella ambulansflyget som är av central betydelse för att säkerställa en jämlik och effektiv sjukvård i hela Sverige.

Naturfotografen: Så kan naturbaserad turism öka i kommunen

Nyheter Kulturlänken i Märsta välkomnade en betydande gäst i form av Staffan Widstrand under onsdagen. Widstrand, en framstående naturfotograf, författare och en av grundarna till Naturturismföretagen, delade sina insikter om hur naturbaserad turism kan gynna företagare i Sigtuna kommun och öppna dörrar till nya jobbmöjligheter.

kommunledningen spricker

Moderaterna: Oense om skolfrågor

Nyheter Moderaterna bemöter under tisdagskvällen Liberalerna och Centerpartiets besked om att lämna kommunledningen. Enligt Moderaterna är det skolfrågor som är orsaken till en konflikt mellan Moderaterna och Liberalerna.

kommunledningen spricker

Axelsson: Är inte förvånad

Nyheter Oppositionsrådet Marie Axelsson (S) är inte förvånad över att kommunledningen spricker: - Jag har sett det komma och är inte alls förvånad. I en kommunledning måste man ta hänsyn till både personernas och partiernas åsikter. Man måste behandla varandra respektfullt för att ett samarbete ska hålla.

kommunledningen spricker

(SD) blir vågmästare

Nyheter Om drygt en månad ska en budget klubbas. Moderaterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna får igenom sin budget om Sverigedemokraterna röstar för som de har gjort tidigare år.

EXTRA

Kommunledningen spricker-Kräver Holsts avgång

Nyheter Liberalerna och Centerpartiet har valt att lämna den valtekniska samverkan som funnits med Moderaterna, KD och Samling för Sigtuna. De båda partierna kräver kommunstyrelsens ordförande Olov Holts avgång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

joes_outsider
storemore_out
connys
wnngarn_jul_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ica_outsider
slottsby_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out