centrum_panorama_hostshopping
Ibrahim KhalifaFoto: Jamshid Jamshidi
Pierre Cengiz-EdstrandFoto: Jamshid Jamshidi/Arkiv
Dan RosenholmFoto: Daniel Iskander/Arkiv

Kommunledningen överens igen

Efter en tids oenighet meddelar kommunledningen nu att de är överens om ett samarbete inför den stundande budgeten som ska röstas igenom i oktober.

centrum_artikel_host

I oktober ska budgeten röstas igenom och risken var uppenbar att Kommunstyrelsens förslag skulle röstas ner med tanke på det senaste halvårets turbulens mellan Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet. De senares kommunalråd Pierre Cengiz-Edstrand fick arvodet indraget eftersom han deklarerade att han inte vill agera röstboskap åt (S) och (L).

Men nu verkar gamla synder vara förlåtna. I ett pressmeddelande på förmiddagen sades man vara överens om att samarbeta och att man varit överens om politikens innehål och haft same syn på vilka utmaningar kommunen står inför och hur de ska mötas. Pierre Cengiz-Edstrand (MP) har kritiserat Socialdemokraterna för att inte jobba fram ett samarbetsavtal:
– För mig har det varit viktigt att vi får ett nytt samarbetsavtal på plats, oavsett vad det inneburit för mig personligen. Detta var anledning till mitt beslut att rösta fritt så länge det inte fanns ett avtal. Det gläder mig att vi nu har det på plats och därmed också en stark kommunledning, säger Pierre Cengiz-Edstrand i pressmeddelandet.

Dan Rosenholm (L) som Cengiz-Edstrand enligt uppgift haft svårt att samarbeta med säger att han hälsar Pierre välkommen tillbaka och att man arbetat fram ett gemensamt budgetförslag som ska presenteras och som säkrar kommunens långsiktiga investeringsförmåga. Kommunstyrelsens ordförande Ibrahim Khalifa (S) uppger att man gått igenom punkt för punkt för hur man ska samarbeta och utveckla Sigtuna kommun.
– Den här typen av nära samarbete går bara att bygga långsiktigt, ibland måste det få ta lite tid för att det ska bli riktigt bra, säger Khalifa.

centrum_host_helsida
connys_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
klara_outsider