moderat_pan_nov
Lars Björling (SfS), Olov Holst (M), Bengt Hellström (KD), Gill Brodin (C) och Pernilla Bergqvist (L)Foto: Pressbild

Kommunledningen fortsätter i minoritet

Kommunledningen bestående av Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Samling för Sigtuna kommer att fortsätta styra kommunen även om det är i minoritet: - Det räknas som att styra med passivt stöd från vilket parti som helst i oppositionen. Alla är välkomna att rösta på vår budget och våra förslag, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel_host

Det blir inga förändringar i kommunledningen utan istället är det fortsatt borgerligt styre av de fem partierna. Varken Miljöpartiet eller Sverigedemokraterna kommer att medverka i kommunledningen som styr i minoritet de kommande fyra åren.
– Naturligtvis hade vi helst sett en egen majoritet igen, men nu är läget som det är och vi får anpassa oss efter det, säger de fem gruppledarna för (M), (C), (L), (KD) och (SfS) i ett gemensamt uttalande.

SD inget problem
Man ser inte Sverigedemokraternas vågmästarroll som ett problem i och med att SD konsekvent i fullmäktige den gångna mandatperioden röstat för kommunledningens förslag och mot oppositionen.
– Bedömningen är att partiet kommer fortsätta göra det eller i annat fall lägga ner sina röster varvid kommunledningens förslag ändå går igenom, skriver partierna i sitt pressmeddelande till märsta.nu

Är överens om politiken
Prioritet för kommunledningen har varit att få fortsätta styra eftersom man anser att man arbetat bra och är överens om den politik som ska föras.
– Allt det här är viktigt för att Sigtuna ska kunna fortsätta utvecklas i den positiva riktning kommunen tagit under den gångna mandatperioden.

C och SfS tappade
Hur arbetet organiseras den kommande mandatperioden ska man nu gå igenom och fördela de olika posterna. Moderaterna är klart största parti och ökade med tre mandat, dock tappade Centerpartiet ett mandat vilket kan komma att påverka inflytandet under kommande mandatperiod. Samling för Sigtuna gjorde också ett svagare val men tappade inte mandat.

centrum_host_helsida

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

humbacken_helsida
oppethus_helsida_2023
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
moderat_pan_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
oppethus_agy_2023_outsider
ridskola_2020_outsider
humbacken_outsider
pantamera_out