sap_feb_pan
Lars Björling (SfS), Olov Holst (M), Bengt Hellström (KD), Gill Brodin (C) och Pernilla Bergqvist (L)Foto: Pressbild

Kommunledningen fortsätter i minoritet

Kommunledningen bestående av Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna, Centerpartiet och Samling för Sigtuna kommer att fortsätta styra kommunen även om det är i minoritet: - Det räknas som att styra med passivt stöd från vilket parti som helst i oppositionen. Alla är välkomna att rösta på vår budget och våra förslag, säger Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

centrum_artikel_host

Det blir inga förändringar i kommunledningen utan istället är det fortsatt borgerligt styre av de fem partierna. Varken Miljöpartiet eller Sverigedemokraterna kommer att medverka i kommunledningen som styr i minoritet de kommande fyra åren.
– Naturligtvis hade vi helst sett en egen majoritet igen, men nu är läget som det är och vi får anpassa oss efter det, säger de fem gruppledarna för (M), (C), (L), (KD) och (SfS) i ett gemensamt uttalande.

SD inget problem
Man ser inte Sverigedemokraternas vågmästarroll som ett problem i och med att SD konsekvent i fullmäktige den gångna mandatperioden röstat för kommunledningens förslag och mot oppositionen.
– Bedömningen är att partiet kommer fortsätta göra det eller i annat fall lägga ner sina röster varvid kommunledningens förslag ändå går igenom, skriver partierna i sitt pressmeddelande till märsta.nu

Är överens om politiken
Prioritet för kommunledningen har varit att få fortsätta styra eftersom man anser att man arbetat bra och är överens om den politik som ska föras.
– Allt det här är viktigt för att Sigtuna ska kunna fortsätta utvecklas i den positiva riktning kommunen tagit under den gångna mandatperioden.

C och SfS tappade
Hur arbetet organiseras den kommande mandatperioden ska man nu gå igenom och fördela de olika posterna. Moderaterna är klart största parti och ökade med tre mandat, dock tappade Centerpartiet ett mandat vilket kan komma att påverka inflytandet under kommande mandatperiod. Samling för Sigtuna gjorde också ett svagare val men tappade inte mandat.

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Nyheter Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

foraldranatverk_helsida
steningekompani_helsida
EXTRA

Magdalena Andersson besökte Valsta

Nyheter Förre statsministern Magdalena Andersson besökte Valsta under måndagskvällen. Budskapet var tydligt: - Gängen ska inte ta över bostadsområden. Ikväll trygghetsvandrade jag i Valsta tillsammans med Hyresgästföreningen, Polisen, kommunen och fastighetsägaren. Trygga bostadsområden är en viktig pusselbit i kampen mot brottsligheten.

pantamera_avc_helsida

Askerson blir ny ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter Efter beslut från kommunfullmäktige har Mattias Askerson (M) utsetts till ny ordförande för den nybildade Förskole- och Grundskolenämnden i Sigtuna kommun från och med den första januari. Han tar över rollen efter Pernilla Bergqvist (L) som tidigare var ordförande för Barn- och Ungdomsnämnden, vilken tidigare hade ansvar för skolfrågor i kommunen.

skridskodisco_helsida
funkisfest_helsida
budget 2024

Nu har budgeten klubbats

Nyheter Budgeten för 2024 har klubbats i samband med fullmäktige på torsdagskvällen. Den nya budgeten klubbades

centrum_host_helsida
budget2024

Nytt budgetförslag utan ändringar

Nyheter På torsdagen blir det nytt budgetfullmäktige eftersom kommunledningens budget återremitterades av Liberalerna och Centerpartiet för två veckor sedan.

spedition_helsida
sportlov
connys_helsida
fritidsbanken_sportlov
EXTRA

SD tar plats i kommunledningen

Nyheter Sverigedemokraterna ersätter Liberalerna och Centerpartiet i kommunledningen, detta sedan Liberalerna och Centerpartiet hoppat av för några veckor sedan: - Det skadade förtroendet mellan partierna i kommunledningen efter C och L’s avhopp gjorde det omöjligt att fortsätta samarbeta i tidigare konstellation, uppger den nya konstellationen i ett pressmeddelande.

Bergqvist med på Landsmötet

Nyheter Under helgens Landsmöte för Liberalerna, det högsta beslutande organet för partiet, samlades över 500 motioner för att forma partiets nationella ställningstaganden i kommande politiska frågor. Pernilla Bergqvist, representant för Liberalerna i Sigtuna kommun, var en av deltagarna som aktivt medverkade i omröstningarna.

olov holst avgår

Weibull ersätter Holst

Nyheter Politiska förändringar har skett när Olov Holst (M) meddelade sin avgång som kommunstyrelsens ordförande (KSO) förra veckan. Som tillfällig ersättare har vice ordförande i kommunstyrelsen trätt in, och en ny KSO planeras att väljas vid kommunfullmäktige den 1 februari 2024. Moderaternas valberedning arbetar med att hitta en permanent ersättare för Holst.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
connys
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
pantamera_out
foraldranatverk_outsider