centrum_panorama_hostshopping
Delegationen från Sigtuna kommun tillsammans med representanter från Trygghetscentret i Karlstad.Foto: Facebook/Olov Holst

Kommunledning på studieresa till Karlstad för att lära om trygghetscenter

Kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) är på resa i Karlstad tillsammans med kommundirektör Christer Wikström för att besöka det trygghetscenter som Karlstad etablerat: - Ett väldigt inspirerande besök i Karlstad som drivit sitt Trygghetscenter i mer än tio år, skriver Holst via Facebook.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun avser öppna upp ett trygghetscenter och man har redan rekat etableringsplats, nästa steg är att besöka en kommun som redan har ett Trygghetscenter; Karlstad. Dit åkte kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M), hållbarhetschef Helen Kavanagh Berglund och kommundirektör Christer Wikström.

Olov Holst berättar via Facebook att centret i Karlstad håller plats för brandkår, kommunen, polis och brottsofferjour. Där kan invånare i Karlstad anmäla brott, hämta pass, lämna in hittegods eller kanske få hjälp att komma i kontakt med rätt person på polis eller brandkår.
– Det känns bra att kunna ta tag i trygghetsarbetet så konkret som vi nu gör, uppger holst på Facebook.

Kommunledningen har även fått träffa polis och brandkår för att höra om deras roll och arbete i trygghetscentret i Karlstad.
– Min förhoppning är nu ännu större än innan mötet att Sigtuna kommun ska kunna kopiera stora delar och inom kort öppna ett liknande trygghetscenter på lämplig plats i Märsta, fortsätter Holst.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nedfallet träd blockerar väg 893

Notiser På väg 893 mellan Starmossen och Benstocken har ett nedfallet träd blockerat stora delar av körbanan i båda riktningarna. Personal är på väg för att åtgärda situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
klara_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out