eu_valet_panorama
Foto: Kronofogden

Kommuninvånarna skyldiga nästan 600 miljoner

Kommuninvånarnas sammanlagda skuld till Kronofogden för 2021 uppgick till nästan 600 miljoner kronor.

centrum_artikel_host

Antalet skuldsatta i kommunen är ungefär lika många vid årsskiftet 21/22 som året innan, cirka 2100 personer. 779 av de skuldsatta var kvinnor och 1314 var män. Den totala skulden till Kronofogden uppgick till 590 miljoner kronor, en ökning med cirka 100 miljoner på ett år. 700 av de skuldsatta har fått löneutmätning vilket innebär att en del av lönen måste gå direkt till Kronofogden.

Kronofogden konstaterar i ett pressmeddelande att skulderna minskat generellt sett i landet på grund av att radio- och tv-avgiften avskaffats samt att fordonsrelaterade skulder är färre likaså för skatt och studier. Den ekonomiska återhämtningen är även stark och de olika stödpaketen har fungerat som en ”krockkudde”.
– Ju längre tid man lever med skulder, desto svårare blir det att ta sig ur situationen. För de mest skuldsatta finns ofta bara en möjlig utväg: att ansöka om skuldsanering, säger Davor Vuleta, analytiker på Kronofogden.

connys_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
connys
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
pantamera_out
centrum_outsider_host