centrum_panorama_hostshopping
David Lundqvist och Lars WedénFoto: Pressbild

Kommuninvånare fortsätter kämpa för nedläggning av Bromma

Kommuninvånarna David Lundqvist och Lars Wedén fortsätter kämpa för att Bromma flygplats ska läggas ner och kallar flygplatsen för olönsam.

centrum_artikel_host

David Lundqvist och Lars Wedén i nätverket Fördel Arlanda har under några år propagerat för att Bromma ska läggas ner och trafiken flytta till Arlanda. Nu har man skrivit en ny insändare om saken som publicerats i Dagens Nyheter. Debattörerna menar att Swedavia tvingas driva en olönsam flygplats vidare efter press från regeringen.
– Det innebär i så fall att skattemedel missbrukas och att de många andra positiva aspekterna av ett frigörande av marken på/kring Bromma flygplats fortsatt tidslokaliseras så långt bort som till år 2038, står det i debattartikeln.

Den förra regeringen ansåg att Bromma kunde avvecklas i förtid. Den nuvarande har rivit upp beslutet och Bromma kommer inte att avvecklas i närtid.

connys_helsida
moderat_fokus_helsida
nrh_sigtuna

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

centrum_host_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

sap_sep23_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
pantamera_avc_helsida
joes-helsida
hockeyskola_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

defacto_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
nrh
moderat_bli_medlem
swedol_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
hockeyskola_outsider
pantamera_out
joes_outsider