eu_valet_panorama
David Lundqvist och Lars WedénFoto: Pressbild

Kommuninvånare fortsätter kämpa för nedläggning av Bromma

Kommuninvånarna David Lundqvist och Lars Wedén fortsätter kämpa för att Bromma flygplats ska läggas ner och kallar flygplatsen för olönsam.

centrum_artikel_host

David Lundqvist och Lars Wedén i nätverket Fördel Arlanda har under några år propagerat för att Bromma ska läggas ner och trafiken flytta till Arlanda. Nu har man skrivit en ny insändare om saken som publicerats i Dagens Nyheter. Debattörerna menar att Swedavia tvingas driva en olönsam flygplats vidare efter press från regeringen.
– Det innebär i så fall att skattemedel missbrukas och att de många andra positiva aspekterna av ett frigörande av marken på/kring Bromma flygplats fortsatt tidslokaliseras så långt bort som till år 2038, står det i debattartikeln.

Den förra regeringen ansåg att Bromma kunde avvecklas i förtid. Den nuvarande har rivit upp beslutet och Bromma kommer inte att avvecklas i närtid.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu
connys_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
eu_valet_outsider
nationaldag_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
pantamera_out
seniormassa_outsider
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider