sap_feb_pan
Foto: Swedavia/Daniel Asplund

Kommuninvånare döms för hotfulla mail om flygbuller

En kommuninvånare döms för ofredande sen denne skickat hotfulla mail till tjänstemän på Swedavia.

centrum_artikel_host

En person boende utanför Arlanda skickade ett flertal mail till en tjänsteman på Swedavia som hanterar bullefrågor. Vissa av mailet bedömdes som olämplig och polisanmäldes av Swedavia.

Mailen gällde buller och lågt flygande plan över det aktuella bostadsområdet. Personen skrev bland annat ”VI FANNS HÄR FÖRE NI LJÖG ER TILL ATT TA BANA 3 I BRUK OCH DESSUTOM SKA NI FÖRSTÖRA FAMILJER. SE TILL ATT DE BLIR SJUKA OCH KÖR UT DEM FRÅN SINA HEM.”

Personen som skickade mailen har till sitt försvar uppgett att de skickades till Swedavias avdelning som hanterar buller. Dock så har vissa av mailet skickats till tjänstemannens privata adress och denne upplevde det som hotfullt. Vidare har det även förekommit telefonsamtal mellan de berörda och då framkom det att samtalen skulle polisanmälas.

Nu döms kommuninvånaren för sina mail för ofredande och ska betala dagsböter på totalt 6000 kronor, mailen skickades under ett och ett halvt års tid mellan 2017 och 2919.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
foraldranatverk_helsida
skridskodisco_helsida
connys_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

funkisfest_helsida
steningekompani_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
funkisfest_outsider
centrum_outsider_host
connys
foraldranatverk_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider