sap_feb_pan
Obs! Bilden är från ett annat tillfälle och har inget med den aktuella odlingen att göra.Foto: Arkivbild

Kommuninvånare döms för cannabisodling

Tre kommuninvånare döms sedan de ertappats med cannabisodling i en bistad i Gävle.

centrum_artikel_host

Två kommuninvånare döms till fyra års fängelse och en tredje till tre års fängelse sedan de tillsammans odlat cannabis i en bostad i Gävle. De turades om att bo i bostaden och ansvarade för odlingen enligt domstolen. Totalt odlades 22 kilo cannabis och i samband med tillslag hittades 281 plantor i olika tillväxt- och odlingsstadier.

Samtliga tre nekade till brott, en av dem medgav medhjälp till narkotikabrott. En kvinna som är folkbokförd i Ungern frias helt då hon ska ha varit ovetande till männens handlingar och inte tagit del av någon planering av odling, distribution eller intäkter. Att bara känna till en odling är inte straffbart menar Gävle tingsrätt. Utöver själva odlingen hittade man all nödvändig utrustning och gödsel för att både odla, packa och distribuera cannabis. De tre döms för grovt narkotikabrott, två är folkbokförda i Märsta och en tredje i Sigtuna. Mannen som fick tre års fängelse fick lägre straff på grund av att han kan ha utsatts för hot av de två som anses vara huvudmän.

skridskodisco_helsida
sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

centrum_host_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

spedition_helsida
fritidsbanken_sportlov
funkisfest_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

funkisfest_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
connys