valstadagen_pan
Obs! Bilden är från ett annat tillfälle och har inget med den aktuella odlingen att göra.Foto: Arkivbild

Kommuninvånare döms för cannabisodling

Tre kommuninvånare döms sedan de ertappats med cannabisodling i en bistad i Gävle.

centrum_artikel_host

Två kommuninvånare döms till fyra års fängelse och en tredje till tre års fängelse sedan de tillsammans odlat cannabis i en bostad i Gävle. De turades om att bo i bostaden och ansvarade för odlingen enligt domstolen. Totalt odlades 22 kilo cannabis och i samband med tillslag hittades 281 plantor i olika tillväxt- och odlingsstadier.

Samtliga tre nekade till brott, en av dem medgav medhjälp till narkotikabrott. En kvinna som är folkbokförd i Ungern frias helt då hon ska ha varit ovetande till männens handlingar och inte tagit del av någon planering av odling, distribution eller intäkter. Att bara känna till en odling är inte straffbart menar Gävle tingsrätt. Utöver själva odlingen hittade man all nödvändig utrustning och gödsel för att både odla, packa och distribuera cannabis. De tre döms för grovt narkotikabrott, två är folkbokförda i Märsta och en tredje i Sigtuna. Mannen som fick tre års fängelse fick lägre straff på grund av att han kan ha utsatts för hot av de två som anses vara huvudmän.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

centrum_host_helsida
defacto_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Nyheter Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

valstadagen
nrh_sigtuna
elon_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

Wenngarns_cafe_helsida
connys_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Nyheter I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

mp_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

ica_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
student_outsider
nrh
ica_outsider
centrum_outsider_host
wenngarn_outsider
joes_outsider
mp_outsider
valstadagen_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
connys