centrum_panorama_hostshopping
Gill Brodin (C), ordförande i Miljö- och hälsoskyddsnämndenFoto: Pressbild/Sigtuna kommun

Kommunens miljöarbete håller bra nivå

märsta.nu rapporterade på torsdagen om att kommunen tappar på Miljörankingen men är fortsatt en av landets främst på miljöarbete: - Rankingen visar att Sigtuna kommun håller en bra och jämn nivå i miljöarbetet och jag är väldigt stolt över kommunens medarbetare som gör det möjligt, säger Gill Brodin (C) ordförande i Agenda 2030 beredningen.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun tappade 16 placeringar när Miljöbarometern sammanställdes där 290 kommuner i landet jämförts. Sigtuna är för 2020 på plats 26. Sigtuna kommun får höga poäng i många områden:
– All el i kommunens fastigheter kommer från vind, vatten eller sol. Under 2019 har installationer av solpaneler på Odensala förskola, Nyborgen förskola, Granby förskola samt Skepptuna förskola färdigställts, säger kommunens miljöstrateg Helen Ericson i ett uttalande.

Utöver det så hjälper kommunen till med kostnadsfri energi- och klimatrådgivning. Sigtuna kommun har en cirkulär ekonomi då företag och andra verksamheter kan lämna spill- och restmaterial på återanvändningscentral, Sigvända. Som toarullar, tyg, träklossar och så vidare. Saker som förskolor sedan kan hämta och pyssla med.
– Rankingen lyfter flera områden där vi kan förbättra oss, såsom inom klimatanpassning och friluftsliv och vi kommer arbeta vidare med det, säger Helen Ericson, miljöstrateg på Sigtuna kommun.

connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out