centrum_panorama_hostshopping

Kommunen vädjar: Plocka undan skräpet

Redan nu i början av sommaren är det skräpigt vid Sjudargårdsbadet i Sigtuna. Kommunen vädjar nu till besökare att plocka undan.

centrum_artikel_host

Förra året var Sigtunas strandlinje hårt nedskräpat, varje morgon fick kommunens anställda plocka undan flera säckar skräp. Matrester, förpackningar, burkar med mera lämnas kvar. Nu vädjar kommunen i ett facebookinlägg att man plockar undan efter sig. Problemet är dock inte enbart för Sjudargården poängterar Sigtuna kommun utan gäller alla strandbaden.
– Personalen gör verkligen ett hästjobb, men det räcker inte till när alldeles för många har attityden att ”någon annan plockar upp efter mig”. Detta kostar stora summor pengar, pengar som hade gjort större nytta och glatt många fler om de exempelvis använts till att ytterligare rusta upp våra bad, säger bad- och simhallschefen Tapani Röyttä i inlägget.

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider