vinter_pan

Kommunen vädjar: Plocka undan skräpet

Redan nu i början av sommaren är det skräpigt vid Sjudargårdsbadet i Sigtuna. Kommunen vädjar nu till besökare att plocka undan.

centrum_artikel_host

Förra året var Sigtunas strandlinje hårt nedskräpat, varje morgon fick kommunens anställda plocka undan flera säckar skräp. Matrester, förpackningar, burkar med mera lämnas kvar. Nu vädjar kommunen i ett facebookinlägg att man plockar undan efter sig. Problemet är dock inte enbart för Sjudargården poängterar Sigtuna kommun utan gäller alla strandbaden.
– Personalen gör verkligen ett hästjobb, men det räcker inte till när alldeles för många har attityden att ”någon annan plockar upp efter mig”. Detta kostar stora summor pengar, pengar som hade gjort större nytta och glatt många fler om de exempelvis använts till att ytterligare rusta upp våra bad, säger bad- och simhallschefen Tapani Röyttä i inlägget.

connys_helsida
wenngarn_jul_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

vinter_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

ica_helsida
storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

defacto_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
slottsby_outsider
joes_outsider
wnngarn_jul_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
vinter_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
storemore_out
swedol_outsider
nrh_sigtuna