centrum_panorama_hostshopping
Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande, och kommundirektören Christer Wikström.Foto: Sigtuna kommun

Kommunen stöttar anhöriga

Fritidsledaren arbetade i Sigtuna kommun under flera år och hade även lön under en period som han var misstänkt för brott och avstängd från sin anställning. Nu meddelar kommunen att man kommer att sätta in resurser för att stötta alla som behöver det.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde avslöja under förra året att den sexualbrottsmisstänkte fritidsledaren filmat och fotat i skolans verksamhet samt att han under en tid var anställd och hade full lön trots misstankarna. Idag tar kommunen fullt avstånd från mannen som är i 35-årsåldern:
– Vi kommer aldrig kunna sätta oss in i den situation barnen och deras anhöriga och även personalen på skolan befinner sig i, men vi kan lova att vi kommer sätta in de resurser som behövs för att stötta alla som behöver det, säger kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M) och kommundirektör Christer Wikström i ett gemensamt uttalande.

Chockad, förtvivlad och arg
Olov Holst säger sig vara chockad och att brotten är mer omfattande än vad han hade kunnat föreställa sig. Hans omedelbara reaktion är att personen aldrig mer ska komma nära ett enda barn. Christer Wikström är förtvivlad och arg nu när han tagit del av hela omfattningen av de övergrepp och svek som personen gjort sig skyldig till.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

14 miljoner till utsatta skolor i kommunen

Nyheter Skolverket har delat ut cirka 14,5 miljoner kronor till tre skolor i kommunen: - Regeringen vill göra det mer attraktivt att arbeta på skolor med svårare förutsättningar, uppger skolminister Lotta Edholm.

Nedfallet träd blockerar väg 893

Notiser På väg 893 mellan Starmossen och Benstocken har ett nedfallet träd blockerat stora delar av körbanan i båda riktningarna. Personal är på väg för att åtgärda situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
klara_outsider