defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi

Kommunen köper upp delar av Hällsboskogen

Kommunen avser köpa 85 hektar skogsmark i Hällsbo av Kilenkrysset.

centrum_artikel_host

För 17 miljoner kronor kommer kommunen skogsmark i Hällsbo av Kilenkrysset, totalt rör det sig om 85 hektar mark för att utveckla ett naturreservat samt natur- och fritidsliv. Ingen avverkning ska ske heller om det inte är nödvändigt på grund av den så kallade granbarkborren. I skogen finns idag motionsspår, orientering och mountainbike-bana.
– Vi har i över två år arbetat hårt för att kunna köpa loss markområdet från Kilenkrysset för att införliva det med övriga naturområden och därigenom skapa ett stort område där det aktiva friluftslivet kan bevaras och utvecklas. Det är därför mycket glädjande att kommunstyrelsen nu tagit beslut om intentionsavtalet som i sin tur kommer leda till ett köpeavtal, säger Olov Holst (M), kommunstyrelsens ordförande.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

centrum_host_helsida
moderat_pan_helsida
humbacken_helsida
oppethus_helsida_2023
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
connys_helsida

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
nrh
oppethus_agy_2023_outsider
swedol_outsider
humbacken_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
connys