moderat_fokus_pan
Elbilsplats utanför kommunhusetFoto: Insändarbild

Kommunen kan få Laddguld

Elva kommuner har nominerats till Laddguldet för sitt arbete med att driva omställning till utsläppningsfria transporter.

centrum_artikel_host

Sigtuna är en av elva kommuner som nominerats till Laddguldet 2020, Väsby är en annan kommun. Totalt är det fyra kommuner i länet som är nominerade. Vinnaren utses nu på fredag och juryn ar hänsyn till ökningen av fordon och laddpunkter under 2019 hos de nominerade kommunerna. Man tar också hänsyn till om kommunen aktivt varit med och stöttat utvecklingen med olika beslut.

Att ha många laddningsplatser för elbilar är en viktig faktor, likaså antalet laddbara bilar per capita. De som nominerats är med i topp 35 i båda kategorier i landet. Allego arrangerar tävlingen och första vinnaren utsågs 2017, Gävle, 2018 vann Lerum och 2019 var det Kungsbacka.

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

defacto_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

sap_sep23_helsida
moderat_fokus_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

adhd_kommun

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

nrh_sigtuna

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

pantamera_avc_helsida
ica_helsida
hockeyskola_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
nrh
swedol_outsider
kommun_skoterska_outsider
joes_outsider
kommun_adhd_outsider
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider