centrum_panorama_hostshopping
Elbilsplats utanför kommunhusetFoto: Insändarbild

Kommunen kan få Laddguld

Elva kommuner har nominerats till Laddguldet för sitt arbete med att driva omställning till utsläppningsfria transporter.

centrum_artikel_host

Sigtuna är en av elva kommuner som nominerats till Laddguldet 2020, Väsby är en annan kommun. Totalt är det fyra kommuner i länet som är nominerade. Vinnaren utses nu på fredag och juryn ar hänsyn till ökningen av fordon och laddpunkter under 2019 hos de nominerade kommunerna. Man tar också hänsyn till om kommunen aktivt varit med och stöttat utvecklingen med olika beslut.

Att ha många laddningsplatser för elbilar är en viktig faktor, likaså antalet laddbara bilar per capita. De som nominerats är med i topp 35 i båda kategorier i landet. Allego arrangerar tävlingen och första vinnaren utsågs 2017, Gävle, 2018 vann Lerum och 2019 var det Kungsbacka.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

centrum_host_helsida
connys_helsida
mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

brobygget_2024

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider