eu_valet_panorama
Ljud från idrottande barn kan tvinga kommuner att begränsa både träningstider och investeringar i bullerplankFoto: märsta.nu

Kommunen förberedd för Lex-Bovallen: Få störs av idrottande barn

Sigtuna kommun är välförberedda om ett "Lex-Bovallen" skulle bli verklighet där boende klagar på ljud från exempelvis fotbollsplaner: - Jag ser inte att vi står inför samma problem som beskrivs i Nacka, Sundbyberg och andra ställen, skriver Pekka Widergren, fritidschef på Kultur- och fritidsförvaltningen, i ett mail till märsta.nu

centrum_artikel_host

I Nacka har boende klagat på ljud från fotbollsplanen gällande Bovallen. Risken är att Bovallen bara får användas under en viss tid och Nacka kommun kan även tvingas sätta upp bullerplank. Ljud från fotbollsspelande barn jämförs nämligen med industribuller och då har mätningar gjorts som visar att ljudet överstiger gränsvärdet för buller från industri. Det slutgiltiga beslutet i ärendet är ännu inte fattat.

Några ärenden på Midgårdsvallen
För Sigtuna kommuns del finns inte samma problem som i exempelvis Nacka och Sundbyberg meddelar fritidschefen Pekka Widergren. På Midgårdsvallen har man haft några ärenden där grannar upplever störande ljud och ljus i hemmen. Främst handlar det om belysningen. Miljö- och hälsoskyddsnämnden har kopplats in och bedömningen är att man håller sig inom de ljud- och ljusnivåer som är rimliga i ett tätbebyggt område.
– Vi har vidtagit olika åtgärder för att minimera det som de boende upplever som störande. Gällande ljudet har vi begränsat användandet av ljudanläggningen jämfört med när anläggning började användas, uppger Widergren.

Förebyggt tidigt i Sigtuna
I samband med byggnationen av Ansgarsvallen i Sigtuna har man haft samtal med boende och de åtgärder som man vidtog med vinklar på belysningsmaster och så vidare har fungerat bra enligt Widergren. Det har kommit in enstaka fall av synpunkt genom åren:
– Jag upplever att vi åtgärdat det som efterfrågats på denna anläggning.

Inga klagande i Rosersberg
Gällande Odensala IP har man haft samtal med närboende som upplevde vissa problem, det ska vara löst. I Rosersberg på Råbergsvallen samt Skepptuna har Widergren inte kännedom från verksamheten från idrottsplatserna.

bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

centrum_host_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Kristi himmelfärdshelgen är en lång fotbollshelg som startar redan på onsdagen med RIK-Knivsta och avslutas på söndag.

connys_helsida

Sigtunakampen är tillbaka

kampsport Efter en paus på 25 år återvände Sigtunakampen till Prästängshallen den 4:e maj, arrangerad av Sigtuna Budoklubb. Trots sin långa frånvaro visade tävlingen sig vara en imponerande återkomst, med 163 deltagare från 23 judoklubbar över hela landet.

pantamera_avc_helsida
division 6

Målrikt och intensivt möte mellan SIF-Rimbo

Fotboll En intensiv fotbollsmatch mellan Sigtuna IF-Rimbo visade sig vara en händelserik tillställning med många kort och några utvisningar. Matchen, som spelades över 90 minuter, bjöd på flera mål och en del dramatik på planen.

Imponerande insatser på internationell tävling

Fotboll President's Cup, en av världens största tävlingar som varje år hålls i olika länder, har dragit igång med full kraft. Kim Taekwondo har varit på plats sedan i torsdags och tävlingen avslutas under söndagen.

eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Fotbollsfansen i Sigtuna kommun förbereder sig för en helg fylld med spänning och action när flera matcher är planerade på lokala planer. Här är en sammanfattning av de kommande matcherna:

RA19 slutade åtta på JSM

Innebandy Rosersberg Arlanda IBK's herrjuniorlag, RA19, visade prov på imponerande spel under helgens Junior-SM (JSM) och tog hem en hedrande 8:e plats i Sverige.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

seniormassa_outsider
mp_eu_outsider
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host