sap_pan23
Foto: Daniel Iskander

Kommunen anmäls för stängt bibliotek

Sigtuna kommun har JO-anmälts för att man stängt bibliotek enligt Biblioteksbladet.

centrum_artikel_host
Bara dagar före jul stängde kommun efter kommun ner sina bibliotek, detta menar några på är ett brott mot bibliotekslagen som innebär att kommunen inte kan stänga bibliotek. Stängningen skedde på rekommendation av regeringen som uppmanade kommuner stänga all icke-nödvändig verksamhet som bibliotek och hallar.
Sigtuna kommun har JO-anmälts av någon privatperson. Andra kommuner som också anmälts är Malmö, Uppsala, Örebro och Gotland rapporterar Biblioteksbladet. Anmälningarna har skett till JO som ännu inte beslutat om de ska utredas vidare. Om de inte avskrivs så måste kommunen yttra sig och det kan dröja månader innan frågan avgjorts.
–  Till att börja med ska vi titta på om vi behöver ta in handlingar. Vi har inte gjort något ställningstagande alls nu, säger handläggare Helena Tyni till Biblioteksbladet.
connys_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
hockeyskola_helsida
nrh_sigtuna

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

joes-helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
moderat_fokus_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
nrh
connys
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider