centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Iskander

Kommunen anmäls för stängt bibliotek

Sigtuna kommun har JO-anmälts för att man stängt bibliotek enligt Biblioteksbladet.

centrum_artikel_host
Bara dagar före jul stängde kommun efter kommun ner sina bibliotek, detta menar några på är ett brott mot bibliotekslagen som innebär att kommunen inte kan stänga bibliotek. Stängningen skedde på rekommendation av regeringen som uppmanade kommuner stänga all icke-nödvändig verksamhet som bibliotek och hallar.
Sigtuna kommun har JO-anmälts av någon privatperson. Andra kommuner som också anmälts är Malmö, Uppsala, Örebro och Gotland rapporterar Biblioteksbladet. Anmälningarna har skett till JO som ännu inte beslutat om de ska utredas vidare. Om de inte avskrivs så måste kommunen yttra sig och det kan dröja månader innan frågan avgjorts.
–  Till att börja med ska vi titta på om vi behöver ta in handlingar. Vi har inte gjort något ställningstagande alls nu, säger handläggare Helena Tyni till Biblioteksbladet.
brobygget_2024
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
connys
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out