sap_feb_pan
Foto: Daniel Iskander

Kommunen anmäls för stängt bibliotek

Sigtuna kommun har JO-anmälts för att man stängt bibliotek enligt Biblioteksbladet.

centrum_artikel_host
Bara dagar före jul stängde kommun efter kommun ner sina bibliotek, detta menar några på är ett brott mot bibliotekslagen som innebär att kommunen inte kan stänga bibliotek. Stängningen skedde på rekommendation av regeringen som uppmanade kommuner stänga all icke-nödvändig verksamhet som bibliotek och hallar.
Sigtuna kommun har JO-anmälts av någon privatperson. Andra kommuner som också anmälts är Malmö, Uppsala, Örebro och Gotland rapporterar Biblioteksbladet. Anmälningarna har skett till JO som ännu inte beslutat om de ska utredas vidare. Om de inte avskrivs så måste kommunen yttra sig och det kan dröja månader innan frågan avgjorts.
–  Till att börja med ska vi titta på om vi behöver ta in handlingar. Vi har inte gjort något ställningstagande alls nu, säger handläggare Helena Tyni till Biblioteksbladet.
steningekompani_helsida
centrum_host_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

sportlov
spedition_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

funkisfest_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

connys_helsida
fritidsbanken_sportlov
pantamera_avc_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

skridskodisco_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
spedition_outsider
centrum_outsider_host
connys