sap_feb_pan
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Kommundelar bland de mest trångbodda i landet

Märsta och Steningehöjden hör till topp 10 när det gäller trångboddhet.

centrum_artikel_host
Dagens Nyheter rapporterar om trångboddhet i landets kommuner. Med på topp 10-listan finns två delar i Sigtuna kommun; Märsta där det bor 4393 invånare per kvadratkilometer och Steningehöjden där det bor 3754 invånare per kvadratkilometer. Märsta är fyra på listan och Steningehöjden nia. Siffrorna är i jämförelse med hela riket och inte bara Stockholms län. Fisksätra i Nacka är mest trångbott med 8104 inv/kvadratkilometer.
Trångboddhet behöver inte vara ett problem men kan ha negativa effekter på barns hälsa, skolresultat och sociala kontakter. I pandemitider har trångoddhet också bidragit till smittan av covid-19. Enligt en rapport som Dagens Nyheter tagit del av bör kommuner kartlägga trångboddhet och hur pandemin påverkar dess konsekvenser.
funkisfest_helsida
fritidsbanken_sportlov
foraldranatverk_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
steningekompani_helsida
spedition_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

skridskodisco_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

centrum_host_helsida
sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
spedition_outsider
stentekompani_outsider
skridskodisco_outsider
foraldranatverk_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider
nrh_sigtuna