centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkivbild/Jamshid Jamshidi

Kommundelar bland de mest trångbodda i landet

Märsta och Steningehöjden hör till topp 10 när det gäller trångboddhet.

centrum_artikel_host
Dagens Nyheter rapporterar om trångboddhet i landets kommuner. Med på topp 10-listan finns två delar i Sigtuna kommun; Märsta där det bor 4393 invånare per kvadratkilometer och Steningehöjden där det bor 3754 invånare per kvadratkilometer. Märsta är fyra på listan och Steningehöjden nia. Siffrorna är i jämförelse med hela riket och inte bara Stockholms län. Fisksätra i Nacka är mest trångbott med 8104 inv/kvadratkilometer.
Trångboddhet behöver inte vara ett problem men kan ha negativa effekter på barns hälsa, skolresultat och sociala kontakter. I pandemitider har trångoddhet också bidragit till smittan av covid-19. Enligt en rapport som Dagens Nyheter tagit del av bör kommuner kartlägga trångboddhet och hur pandemin påverkar dess konsekvenser.
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_host_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
connys
brobygget_outsider