moderat_pan_nov
Foto: Sigtuna kommun

Kommunanställda misstänks ha sålt beslagtagna bilar

Sigtuna kommun har stängt av två medarbetare på trafikdriftsenheten efter misstanke om trolöshet mot huvudman, enligt uppgift till märsta.nu sålde de beslagtagna bilar.

centrum_artikel_host

Två anställda i kommunen misstänks ha sålt beslagtagna bilar inom trafikdriftsenheten. Nu när historien blivit känd inom kommunen har personalen stängts av med omedelbar verkan. De har också polisanmälts för trolöshet mot huvudman.
– Ett internt arbete pågår för att kartlägga omfattning av misstankarna. Vi ser också över rutinerna för att säkerställa att organisationen inte ska drabbas av motsvarande problem i framtiden, säger Ulf Sävström, produktionschef Sigtuna kommun.

Kommunen har även inlett en arbetsrättslig process med hög prioritet. Enligt uppgift till märsta.nu har bilar sålts som är beslagtagna på grund av skulder. De två medarbetarna har sedan delat på intäkterna. Omfattningen av hur länge det pågått är oklart, märsta.nu:s uppgiftslämnare uppger att det ”hållit på ett tag”.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

moderat_pan_helsida
pantamera_avc_helsida
dackskifte_helsida
julmarknad_2022
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

centrum_host_helsida
vintermarknad_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
advent_kyrka_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

vintermarknad_outsider
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
nrh
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
connys
ridskola_2020_outsider
marknaden_outsider