sap_feb_pan
Foto: Sigtuna kommun

Kommunanställda misstänks ha sålt beslagtagna bilar

Sigtuna kommun har stängt av två medarbetare på trafikdriftsenheten efter misstanke om trolöshet mot huvudman, enligt uppgift till märsta.nu sålde de beslagtagna bilar.

centrum_artikel_host

Två anställda i kommunen misstänks ha sålt beslagtagna bilar inom trafikdriftsenheten. Nu när historien blivit känd inom kommunen har personalen stängts av med omedelbar verkan. De har också polisanmälts för trolöshet mot huvudman.
– Ett internt arbete pågår för att kartlägga omfattning av misstankarna. Vi ser också över rutinerna för att säkerställa att organisationen inte ska drabbas av motsvarande problem i framtiden, säger Ulf Sävström, produktionschef Sigtuna kommun.

Kommunen har även inlett en arbetsrättslig process med hög prioritet. Enligt uppgift till märsta.nu har bilar sålts som är beslagtagna på grund av skulder. De två medarbetarna har sedan delat på intäkterna. Omfattningen av hur länge det pågått är oklart, märsta.nu:s uppgiftslämnare uppger att det ”hållit på ett tag”.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

fritidsbanken_sportlov
connys_helsida
spedition_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

skridskodisco_helsida
sportlov

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

centrum_host_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

pantamera_avc_helsida
funkisfest_helsida
steningekompani_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
spedition_outsider
connys
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider