helsida_bostad
Foto: Sigtuna kommun

Kommunanställda misstänks ha sålt beslagtagna bilar

Sigtuna kommun har stängt av två medarbetare på trafikdriftsenheten efter misstanke om trolöshet mot huvudman, enligt uppgift till märsta.nu sålde de beslagtagna bilar.

centrum_artikel_host

Två anställda i kommunen misstänks ha sålt beslagtagna bilar inom trafikdriftsenheten. Nu när historien blivit känd inom kommunen har personalen stängts av med omedelbar verkan. De har också polisanmälts för trolöshet mot huvudman.
– Ett internt arbete pågår för att kartlägga omfattning av misstankarna. Vi ser också över rutinerna för att säkerställa att organisationen inte ska drabbas av motsvarande problem i framtiden, säger Ulf Sävström, produktionschef Sigtuna kommun.

Kommunen har även inlett en arbetsrättslig process med hög prioritet. Enligt uppgift till märsta.nu har bilar sålts som är beslagtagna på grund av skulder. De två medarbetarna har sedan delat på intäkterna. Omfattningen av hur länge det pågått är oklart, märsta.nu:s uppgiftslämnare uppger att det ”hållit på ett tag”.

EXTRA

Öhlund kopplas till Hells Angels

Politik SD:s toppnamn Rune Öhlund kopplas till Hells Angels avslöjar Expo: - Jag tar avstånd från deras leverne och vad dom håller på med, säger Öhlund till Expo.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
defacto_helsida
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

centrum_sommar2022_helsida
toppbanner
ungdomsarbete_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

pantamera_out
centrum_sommar_outsider2022
nrh
swedol_outsider
arbete_outsider
connys
ridskola_2020_outsider