centrum_panorama_hostshopping
Foto: Riksbanken

Kommunanställda kvinnor tjänar mindre än manliga kollegor

Kommunanställda kvinnor i Sigtuna kommun tjänar mindre än sina manliga kollegor.

centrum_artikel_host

På Internationella kvinnodagen har tidningen Arbetet sammanställt skillnaderna i lön mellan män och kvinnor inom den kommunala sektorn. Medellönen för en kommunanställd kvinna är 27500 kronor i månaden, för en man 28700, en skillnad på 1200 kronor per månad. Dock långt ifrån största skillnaden i jämförelse med andra kommuner, i Ödeshög tjänar män drygt 3000 kronor mer i månaden. I Stockholms län är skillnaden störst i Norrtälje kommun med 2000 kronor i månaden.

Därefter följer Nynäshamn, 1500 kr/månad, och sedan Sigtuna. Fyra i länet är Södertälje med en skillnad på drygt 1000 kronor/månad. I grannkommunen Väsby är skillnaden ”bara” 525 kr/månad och i Upplands-Bro 356 kronor. I åtta av länets 26 kommuner tjänar kvinnor mer än män och i Solna är skillnaden noll kronor.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan
bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
connys
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_eu_outsider