nationaldagen_pan
Mannen som ertappades i våras på Stationsgatan hävdade att hans flickvän körde bilenFoto: Google Streetview

Knivstabo körde rattfull genom Stationsgatan

En man från Knivsta döms för att ha kört rattfull på Stationsgatan.

centrum_artikel_host

I våras ertappades knivstabon i en poliskontroll på Stationsgatan. Mannen hade 0,28 milligram per liter i utandningsluften. Knivstabon förnekade brott och hävdade att han inte körde bilen utan hans flickvän. En polisman kunde dock se hur knivstabon klev ur förarsätet efter att ha parkerat vid en krog. Rätten anser dock att polisens uppgifter är mer trovärdiga och utgår från det i samband med domen. Knivstabon ska nu betala totalt 15600 kronor i dagsböter.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida
connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
nationaldag_outsider
centrum_outsider_host
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
connys