centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Knivman greps på tåg mot Arlanda

En knivman greps på tåget mellan Uppsala-Arlanda strax före klockan 6 i morse.

centrum_artikel_host

Strax före klockan 6 i morse larmade vittnen på ett tåg mellan Uppsala-Arlanda om en knivman, skriver Dagens Nyheter.
– Det var en man ombord på ett tåg som hade iakttagits med en kniv på sig. När polisen kom till platsen så anträffade man den här mannen, säger Karin Stanley, RLC-befäl vid Stockholmspolisen, till tidningen.

Polis omhändertog mannen och det konstaterades också att han var kraftigt påverkad av alkohol. Omhändertagandet gick lugnt till och inga personer kom till skada. Mannen är frihetsberövad men det är oklart om det rör sig om ett gripande eller sk LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer.
– Oavsett får man inte ha kniv på sig på det viset, uppger Karin Stanley vid Polisen för DN.

centrum_host_helsida
connys_helsida
ica_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

joes-helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

hockeyskola_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

moderat_fokus_helsida
nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
sap_sep23_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

skanela_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
joes_outsider
nrh
hockeyskola_outsider
skanela_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
ica_outsider
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider